Foto: DELFI.ee

Latvijas vicečempione basketbolā "VEF Rīga" pirmdien VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā viesos ar rezultātu 85:75 (24:19, 16:17, 18:22, 27:17) pārspēja Igaunijas čempioni Tallinas "Kalev"/"Cramo"

Visās četrās savstarpējās šīs sezonas tikšanās reizēs "VEF Rīga" guvusi uzvaras, lai gan Tallinas klubs aizvada vienu no labākajām sezonām pēdējos gados.

"VEF Rīga" rindās ar 15 punktiem izcēlās Andris Misters, 14 punkti un deviņas atlēkušās bumbas bija Stīvenam Zekam, 13 punktus guva Endrū Endrūss, bet 12 punkti bija Artima Atem, kamēr Mareks Mejeris atzīmējās ar astoņiem punktiem un desmit bumbām zem groziem. Pretiniekiem 14 punktus iemeta Redžijs Linčs.

Nupat "VEF Rīga" sastāvam pievienojušies amerikāņu saspēles vadītājs Glens Kouzijs un pašmāju spēka uzbrucējs Verners Kohs, kurš sezonas pirmajā pusē pārstāvēja "Jēkabpils"/"SMScredit.lv" krāsas. Kohs šosezon apvienotajā čempionātā vidēji spēlē guvis 19,7 punktus un ir "OlyBet" Latvijas-Igaunijas līgas ceturtais rezultatīvākais spēlētājs. Pirmdien viņš tika pieteikts mačam, bet nespēlēja.

Savukārt nedēļas izskaņā tika ziņots, ka komandu atstājis cits amerikāņu aizsargs Endrū Endrūss, kurš tomēr vēl nav devies uz Izraēlas otro līgu un pirmdien, visticamāk, aizvadīja atvadu maču no Latvijas komandas.

Rīdzinieki pirmās ceturtdaļas vidū sāka kāpināt spēles tempu un veica septiņu punktu izrāvienu un panāca vadību ar 17:12, ar piecu punktu pārsvaru noslēdzot arī spēles pirmo nogriezni. Otrās ceturtdaļas sākumā pēc Andra Mistera četru punktu gājiena "VEF Rīga" pārsvars sasniedza jau desmit punktus (31:21). Ceturkšņa turpinājumā "Kalev"/"Cramo" pakāpeniski atspēlējās, tomēr vadību nepārņēma, pirmo puslaiku uzvarot ar rezultātu 40:36.

"Kalev"/"Cramo" trešajā ceturtdaļā turpināja atspēlēšanos līdz nepilnas trīs minūtes pirms ceturkšņa beigām Kristjans Kitsings ar trim soda metieniem panāca neizšķirtu 53:53. Turpinājumā pāris minūšu laikā ar tālmetieniem apmainījās Ausējs un Kitsings (56:56), bet pēdējā minūtē pēc nonākšanas iedzinējos atkal precīzs bija Ausējs, kurš panāca 58:58.

Ceturtās ceturtdaļas ievadā Ausējs iemeta vēl vienu tālmetienu, bet turpinājumā tika veikts 11 punktu izrāviens (72:60), kurā ar diviem "dankiem" atzīmējās Stīvens Zeks. Ceturtdaļas turpmākajā gaitā Latvijas vicečempione atradās drošā vadībā un svinēja uzvaru ar rezultātu 85:75.

"VEF Rīga" komandai aiz muguras ir janvāris, kura laikā bija saspringts grafiks - 31 dienā tika aizvadītas 11 spēles, kurās tika gūtas astoņas uzvaras. Starp spilgtākajiem janvāra panākumiem bija arī 9.janvāra mājas spēle pret "Kalev"/"Cramo", kurā rīdzinieki uzvarēja ar 84:66. Šī spēle notika "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas ietvaros, bet šodien abas komandas savā starpā tiksies jau Vienotās līgas ieskaitē.

Vienotajā līgā "Kalev"/"Cramo" ar sešām uzvarām 15 cīņās ir astotajā vietā. Tikmēr "VEF Rīga" basketbolisti 17 mačos guvuši četrus panākumus un kopvērtējumā atrodami 11.vietā starp 14 komandām.

Apvienotajā Latvijas-Igaunijas līgā "VEF Rīga" ar 19 uzvarām 21 mačā ir otrajā vietā, kamēr "Kalev"/"Cramo" ar 17 panākumiem 19 spēlēs ir trešā. Līderei "Ventspilij" ir 19 uzvaras 20 cīņās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!