Foto: F64

Par "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) janvāra labāko spēlētāju Latvijas komandās atzīts "VEF Rīga" spēlētājs Maikls Kaizers (attēlā nr.1).

Četrās spēlēs janvārī smagā uzbrucēja postenī spēlējošais Kaizers vidēji mačā guva 18,3 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, 1,5 reizes bloķēja pretinieku metienus un sakrāja lietderības koeficientu 24,5.

Īpaši basketbolists izcēlās 30.janvāra spēlē Ventspilī, kad komandas uzvarā palīdzēja ar 28 punktiem, realizēdams 12 no 13 divpunktu metieniem un četrus no pieciem soda metieniem, kā arī izcīnīdams deviņas atlēkušās bumbas un divreiz bloķēdams metienus, sakrājot lietderības koeficientu 39.

Janvārī "VEF Rīga" viesos ar 77:60 pārspēja "Latvijas Universitāti", mājās ar 77:83 piekāpās "Liepājai" un uzvarēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandu, kā arī izbraukumā pieveica "Ventspili" - 99:87.

Decembrī par turnīra vērtīgāko spēlētāju atzina "Ventspils" spēlētāju Kristapu Medisu.

Starp Latvijas komandām līdere ar 14 uzvarām 16 mačos ir "VEF Rīga", "Ventspils" 14 mačos iekrājusi desmit panākumus, 11 uzvaras 16 dueļos ir "Ogrei". "Liepāja" seko ar astoņām uzvarām 15 spēlēs, Valmieras komandai ir divi panākumi 15 mačos, kamēr LU 16 spēlēs izcīnījusi vienu uzvaru.

Pirms sezonas apstiprinātais kalendārs paredzēja, ka līdz 6.decembrim katras valsts komandas spēlēs tikai savā starpā, bet sezonas turpinājumā notiks starpvalstu spēles. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju reģionā, līgas valde nolēma pamatturnīru izspēlēt abās valstīs atsevišķi.

Patlaban apstiprināts Latvijas komandu spēļu kalendārs vēl diviem apļiem, kas provizoriski tiks izspēlēti līdz februāra vidum. Par sezonas turpinājumu tiks lemts vēlāk.

Provizoriskā čempionāta izspēles sistēma paredz iespēju pavasarī organizēt kopīgu izslēgšanas turnīru, savā starpā spēlējot dažādu valstu komandām.

LIBL trešās sezonas pamatturnīrā 13 komandām bija plānots aizvadīt divu apļu turnīru, pēc kura notiktu izslēgšanas spēles - ceturtdaļfināla sērijas un "Final Four" turnīrs.

LIBL čempionātā 2020./21.gada sezonā piedalās 13 komandas - sešas Latvijas vienības - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī septiņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/TLU un "TalTech".

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils", bet 2019./2020.gada sezona palika nepabeigta, Covid-19 pandēmijas dēļ pārtrauktajā pamatturnīrā pirmo vietu ieņemot "VEF Rīga", otro - "Ogrei", trešo - Tallinas Kalev"/"Cramo" un ceturto - "Ventspilij".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!