Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Uzvaru "MasterCard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas otrajā ceturtdaļfināla spēlē sestdien izcīnīja Latvijas klubs "VEF Rīga", kas izbraukumā Lietuvā ar rezultātu 82:67 (26:22, 15:9, 22:19, 19:17) apspēlēja Prienu "Rūdupis" komandu.

Līdz ar to "VEF Rīga" svinēja uzvaru sērijā ar rezultātu 2-0.

Uzvarētājiem šajā spēlē rezultatīvākais bija Dairis Bertāns, kurš guva 18 punktus un izdarīja četras piespēles, bet komandas kapteinis Kristaps Janičenoks guva 17 punktus.

Savukārt "Rūdupis" vienībā ar 20 punktiem un sešām bumbām atlēkušajām bumbām izcēlās Ads Juskēvičs.

Šajā mačā "VEF Rīga" komandas galvenā trenera amatā debitēja lietuvietis Ramūns Butauts, kurš nomainīja savu tautieti Rimu Kurtinaiti, kurš karjeru turpinās Krievijas vienībā Maskavas apgabala "Himki".

Pusfinālā "VEF Rīga" spēkosies ar kādu no Lietuvas klubiem - Viļņas "Lietuvos rytas" vai "Šiauliai". Šo komandu pirmajā cīņā "Šiauliai" mača izskaņā izlaida uzvaru, piedzīvojot neveiksmi ar 90:89. Šajā pārī otrā spēle notiks svētdien.

Jau vēstīts, ka pusfinālā jau iekļuvusi arī cita Latvijas komanda "Ventspils", kas ceturtdaļfināla sērijā ar 2-0 pārspēja vienīgo turnīrā palikušo Igaunijas komandu Tartu "Rock".

Pusfinālā "Ventspils" spēkosies ar kādu no Lietuvas klubiem - Kauņas "Žalgiris" vai latvieša Ernesta Kalves pārstāvēto Ķēdaiņu "Ņevežis" vienību. Šī pāra pirmajā spēlē "Žalgiris" savā laukumā izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 104:70.

Pusfināla spēles tiks aizvadītas "Final Four" turnīra ietvaros, kas notiks 9. un 10.aprīlī Kauņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!