Foto: FIBA

Latvijas klubs "VEF Rīga" pirmdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas ceturtajā mačā izbraukumā smagā cīņā nokaitētā atmosfērā ar rezultātu 79:88 piekāpās Atēnu AEK.

"VEF Rīga" sastāvā rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Kristers Zoriks, 12 punktus pievienoja Reišons Hemondss, bet Mārim Gulbim 11 punkti. Hemondss un Gulbis spēli noslēdza ar piecām piezīmēm. Vēl 10 punkti Aleksandra Madsena kontā.

AEK rindās teicams bija Kvino Koloms, kuram 26 punkti, bet 17 punktus pievienoja Aiens Hammers.

Zoriks pirmajā ceturtdaļā realizēja četrus no četriem tālmetieniem, bet "VEF Rīga" pirmajā ceturtdaļā nenoturēja deviņu punktu pārsvaru (23:14). AEK atspēlējās un pirmo ceturtdaļu noslēdza ar neizšķirtu rezultātu 25:25. Spēles turpinājums bija ļoti saspringts, laukumā ritēja asa cīņa, kurā tika pieļautas kļūdas un tehniskie brāķi.

Otrajā puslaika pārtraukumā AEK devās ar trīs punktu pārsvaru (40:37), bet trešā ceturtdaļas iesākumā abas komandas teju četras minūtes neguva punktus. Tad divu tehnisko piezīmju dēļ viens no Atēnu kluba līderiem Braiens Angola tika izraidīts no zāles. Sīvā cīņā uzvarētājs noskaidrojās mača galotnē, kad līdera lomu uzņēmās Koloms. Viņam sarežģīts tālmetiens svarīgā brīdī, bet VEF spēlētāja Džeilena Railija nesportiskā piezīmē sarežģīja rīdzinieku izredzes uz atspēlēšanos. Noslēgumā AEK panāca deviņu punktu pārsvaru.

"VEF Rīga" un AEK Čempionu līgas D grupas kopvērtējumā četrās spēlēs guvušas pa vienai uzvarai, savstarpējās spēlēs uzvarot viena otru. Rīdzinieki savā laukumā bija pārāki ar 16 punktu pārsvaru.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!