Foto: FIBA

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra piektajā spēlē izbraukumā ar rezultātu 94:101 otrajā pagarinājumā piekāpās Francijas klubam "SIG Strasbourg".

Līdz ar to "VEF Rīga" vēl nespēja nodrošināt sev vietu turnīra nākamajā kārtā. Rīdzinieku liktenis izšķiries E grupas pēdējā spēlē pret Grieķijas klubu "Peristeri".

"VEF Rīga" rindās 21 punktu guva Kails Olmens, 18 punktus un 13 atlēkušās bumbas pievienoja Aizeja Pineiro, bet Aigars Šķēle, kurš īpaši labi spēlēja pamatlaika galotnē, sakrāja 14 punktus. 12 punktus guva Aleksandrs Madsens, savukārt 11 punkti Artim Atem.

"Strasbourg" vienībā 31 punktu guva Bonzijs Kolsons, 16 punktus sameta Jaromirs Bohačiks, bet pa 13 punktiem sakrāja Ismails Vainraits un Deandrē Lansdauns.

Spēles pirmajā pusē "VEF Rīga" divreiz bija vadībā ar 10 punktu pārsvaru, bet vēlāk cīņa ritēja punkts punktā. Ceturtajā ceturtdaļā rīdzinieki bija iedzinējos, tomēr viņi spēja atgūties. Pamatlaika izskaņā "VEF Rīga" bija vadībā ar trīs punktu pārsvaru, bet Kolsons ar tālmetienu panāca izlīdzinājumu. Pēdējais uzbrukums rīdziniekiem bija neveiksmīgs. Ar pirmo pagarinājumu nepietika uzvarētāju noskaidrošanai, bet otrajā "Strasbourg" tomēr bija pārāki.

Arī abu komandu pirmajā tikšanās reizē "Arēnā Rīga" tieši Kolsons sagādāja sirdi plosošu zaudējumu, iemetot tālmetienu līdz ar mača beigu sirēnu

"Strasbourg" ir E grupā vadībā ar četrām uzvarām piecos mačos, otro vietu ar trim panākumiem ieņem "VEF Rīga", piecos mačos divas uzvaras ir "Peristeri", bet viens panākums ir Viļņas "Rytas".

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!