Foto: F64

Latvijas klubs "VEF Rīga" VTB Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārā čempionāta spēlē svētdien izbraukumā ar rezultātu 93:96 (22:26, 17:24, 18:19, 29:17, 7:10) pagarinājumā piekāpās Krasnojarskas "Jeņisej" no Krievijas.

VEF Rīga” komandā ar ļoti produktīvu sniegumu izcēlās Ērls Roulends, kura kontā 23 punkti, astoņas rezultatīvas piespēles un astoņas atlēkušās bumbas. 21 punktu pievienoja Kristaps Janičenoks, bet pa 13 punktiem guva Antans Kavaļausks, Donāts Zavacks un Dairis Bertāns. Tikmēr uzvarētājiem 21 punktu guva Elmedins Kikanovičs.

Jau spēles sākumā ”VEF Rīga” komanda nonāca iedzinējos, taču laukumā ritēja līdzīga cīņa. Lēnām Latvijas vienība samazināja rezultāta starpību, un panāca 17:17, taču pēc pirmajā desmit minūtēm rezultāts bija 22:26. Otrajā ceturtdaļā ”Jeņisej” komanda spēlēja veiksmīgāk, panākot 14 punktu pārsvaru (50:36), un rīdzinieki pirmajā puslaikā tā arī nespēja būtiski pietuvoties. Jāatzīmē, ka otrajā ceturtdaļā savu piekto piezīmi saņēma Kaspars Bērziņš.

Otrā puslaika sākumā ”VEF Rīga” komanda veica izrāvienu, kas palīdzēja atkal pietuvoties pretiniekiem – 48:52, taču mājinieki šo izrāvienu apturēja un atjaunoja pārsvaru. Neveiksmes ar Rīgas komandu turpinājās, jo piecas piezīmes nopelnīja arī Viljams Danielss. Tomēr pēdējā ceturtdaļā rīdziniekiem izdevās lauzt spēles gaitu, pēdējās trīs minūtēs no desmit punktu deficīta panākot neizšķirtu 84:84. Atlikušajās sekundēs Elmedins Kikanovičs realizēja divus soda metienus, bet otrā laukuma galā ar precīzu caurgājienu pagarinājumu izrāva Roulends.

Pagarinājuma sākumā komandas apmainījās ar precīziem uzbrukumiem, bet pēc Janičenoka tālmetiena ”VEF Rīga” pirmo reizi spēlē izvirzījās vadībā – 91:90. Līdzīga cīņa turpinājās, bet pēc apšaubāmiem tiesneša lēmumiem rīdzinieki nonāca iedzinējos ar 93:96. Pagarinājuma pēdējā uzbrukumā Janičenoks raidīja grozā trīspunktu metienu, bet tas tika izdarīts nedaudz pēc beigu sirēnas un ”VEF Rīga” piedzīvoja zaudējumu.

VTB VBL līgas B grupas kopvērtējumā ”VEF Rīga” ar divām uzvarām četrās spēlēs šobrīd ieņem piekto pozīciju, kamēr ”Jeņisej” pakās uz ceturto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!