Foto: LETA

Latvijas čempione basketbolā "VEF Rīga" trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra trešajā spēlē mājās piedzīvoja sagrāvi pret Nimburkas ERA no Čehijas.

"VEF Rīga" savā laukumā zaudēja Nimburkas ERA ar 72:91 (11:20, 19:29, 16:26, 26:16).

Rezultatīvākais mājiniekiem ar 21 gūto punktu bija Artūrs Kurucs, Jānis Blūms un Lesters Medfords, kuram arī sešas rezultatīvas piespēles, guva pa 14 punktiem. Viesiem, kuriem laukumā devās visi 12 pieteiktie basketbolisti, punktu guvums sadalījās vienmērīgāk, Jaromiram Bohačikam sakrājot 16 un horvātam Roko Rogičam - 14 punktus.

Duelis "Arēnā Rīga" līdzīgā cīņā aizritēja divas ar pusi minūtes. Pēc Lestera Medforda un Artūra Kuruca precīziem divpunktu metieniem latvieši panāca 4:2 savā labā. Pēc spēlētām divām minūtēm un 28 sekundēm Zeks Henkinss ar "danku" izvirzīja vadībā viesus, panākot 6:4, un ar īsiem "vefiešu" veiksmes brīžiem pa vidu Nimburkas klubs arvien palielināja rezultāta starpību. Trešās ceturtdaļas vidū viesi panāca lielāko pārsvaru - 68:36, un komandas atlikušo laiku varēja dot lielāku spēles laiku rezervistiem, rezultāta starpībai kļūstot ievērojami mazākai.

Viesi precīzāk meta trīspunktu metienus un soda metienus, kā arī pārliecinoši apspēlēja savus oponentus zem groziem, iegūstot 43 atlēkušās bumbas pret mājinieku 25.

Pēc trijām kārtām trim uzvarām Nimburkas ERA C apakšgrupas vadībā pievienojusies pirmās sezonas čempionei Tenerifes "Iberostar". Divi panākumi ir Peristeri "Winmasters" un "Ņižņij Novgorod" vienībām, viena uzvara ir "VEF Rīga" un Bambergas "Brose" basketbolistiem, bet tikai zaudējumi - "Gaziantep" un Baras "Mornar" klubam.

Rīdzinieki turnīru sāka ar negaidītu uzvaru 80:74 pār Melnkalnes klubu Baras "Mornar", bet otrajā mačā ar 83:91 piekāpās Grieķijas vienībai Peristeri "Winmasters". Savukārt ERA vispirms ar 91:71 uzveica Bambergas "Brose", bet otrajā duelī ar 74:72 apspēlēja "Gaziantep".

Abas komandas vietējos čempionātus iesākušas ar sešām uzvarām sešās spēlēs un ir turnīru līderes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!