Foto: F64
Vietu ULEB Eiropas kausa izcīņas nākamajā kārtā otrdien sev nodrošināja Latvijas čempioni basketbolā “VEF Rīga”, kas izbraukumā ar rezultātu 81:76 (20:21, 26:18, 17:18, 18:19) pārspēja Grieķijas vienību Saloniku PAOK.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 21 punktu bija Kristaps Janičenoks, bet pa 12 punktiem sameta Kaspars Bērziņš un Kērtiss Miledžs.

Savukārt PAOK komandā ar 18 punktiem izcēlās Markus Gorī, kamēr 13 punktus sameta Džastins Rejs Gidens.

Pirmā ceturtdaļa

Spēles rezultātu atklāja PAOK komanda, kas no pustālās distances guva divus punktus, taču nākamajos divos uzbrukumos “VEF Rīga” nespēja atbildēt ar precīzu metienu. Arī nākamajās minūtēs labāk darbojās mājinieki, kuri guva vēl sešus punktus pēc kārtas, bet pirmos divus tikai ceturtajā minūtē rīdziniekiem guva Kristaps Janičenoks. Turpinājumā spēles gaita nedaudz izlīdzinājās un komandas apmainījās ar precīziem metieniem, taču pēc Antana Kavaļauska, Kērtisa Miledža un Sanda Valtera kopā gūtajiem septiņiem punktiem rezultāts kļuva 9:13.

Tūlīt Rīgas kluba basketbolisti Kaspars Bērziņs un Janičenoks katrs realizēja pa tālmetienam, kamēr pretinieki punktus guva ar soda metienu palīdzību, bet pēc Marka Perija diviem gūtiem punktiem rezultāts kļuva neizšķirts 17:17. Atlikušajā laikā vienības spēlēja līdzīgu basketbolu, taču nedaudz labāk veicās PAOK, kas bija minimālā vadībā ar 21:20

Otrā ceturtdaļa

Otrās desmit minūtes iesākās rezultatīvā un līdzīgā cīņā, bet pēc nospēlētām trīs minūtēm Valters ar trīspunktu metienu izvirzīja vadībā “VEF Rīga” komandu (28:27). Tūlīt vēl vienu tālmetienu realizēja Miledžs, panākot jau četru punktu pārsvaru. Saloniku komanda pēc minūtes pārtraukuma ne tikai spēja izlīdzināt rezultātu, bet arī izvirzīties vadībā, tomēr ar to mierā nebija Kavaļausks un Janičenoks, kuri atkal izvirzīja vadībā rīdziniekus.

Otrās ceturtdaļas izskaņā “VEF Rīga” iekrāja pat deviņu punktu pārsvaru, taču vienā no pēdējiem uzbrukumiem PAOK spēlētājs divus punktus atguva un pēc pirmā puslaika rezultāts bija 46:39.

Trešā ceturtdaļa

Otrais puslaiks iesākās ar mājinieku četriem gūtiem punktiem, taču lielāku izrāvienu viņiem neļāva veikt Miledžs, kurš realizēja kārtējo pustālo metienu. Nākamajās epizodēs abas komandas apmainījās ar gūtiem punktiem, bet tūlīt “VEF Rīga” jau atjaunoja septiņu punktu pārsvaru. Tomēr tas gan nebija uz ilgu laiku jau nākamajos divos uzbrukumos četrus punktus guva PAOK, panākot 49:52, taču pēc brīža Janičenoks un Bērziņš atkal realizēja pa tālmetienam. Arī turpinājumā spēle nedaudz labāk padevās Rīgas kluba basketbolistiem, kuri iekrāja arī 12 punktu pārsvaru, bet pēdējās divās minūtēs Saloniku vienība pietuvojās līdz sešiem punktiem (57:63).

Ceturtā ceturtdaļa

Pēdējās desmit minūtes iesākās ar Kavaļauska un Janičenoka četriem gūtiem punktiem, uz ko mājinieki nākamajās divās minūtēs atbildēja ar saviem četriem punktiem. “VEF Rīga” nākamajos divos uzbrukumos pieļāva kļūdas, kas pretiniekiem rezultāta pārsvaru palīdzēja samazināt līdz četriem punktiem, bet četras minūtes pirms spēles beigām rīdzinieki bija vadībā vien ar 70:68.

Turpinājumā laukumā bija saspringta un emocionāla cīņa, bet Kavaļausks ar diviem soda metieniem atjaunoja četru punktu pārsvaru, savukārt otrā laukuma galā “VEF Rīga” pretiniekiem uzbrukuma laikā neļāva izdarīt metienu. Tomēr PAOK spēja gūt divus punktus ātrajā uzbrukumā, un viena metiena pārsvars “VEF Rīga” komandai saglabājās arī nākamajās minūtēs. Izšķirošajās epizodēs Gjanis Kalapokis trāpīja vienu no diviem soda metieniem, bet Janičenoks otrā laukuma galā no soda metienu līnijas bija precīzs abas reizes. Tūlīt rīdzinieki pārķēra bumbu, bet Miledžs pēc pārkāpuma guva vēl divus punktus un palīdzēja savai komandai svinēt uzvaru šajā mačā.

B apakšgrupas kopvērtējumā pēc piecām kārtām "VEF Rīga" ar trim uzvarām ir otrajā pozīcijā un nodrošina sev vietu turnīra astotdaļfinālā.

Aizvadītajā mačā "VEF Rīga" komandā atgriezās Kaspars Bērziņs un Gatis Jahovičs, kuri izārstējuši savus savainojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!