Foto: FIBA

Latvijas čempione basketbolā "VEF Rīga" otrdienas vakarā "Arēnā Rīga" piedzīvoja zaudējumu sezonas pirmajā FIBA Čempionu līgas jaunās sezonas spēlē.

"VEF Rīga" basketbolisti "Arēnā Rīga" pirmajā F grupas mačā ar 76:89 (27:25, 11:17, 27:29, 11:18) piekāpās Portugāles čempionei Lisabonas "Benfica". Viesiem šī bija vēsturē pirmā uzvara FIBA Čempionu līgā.

"VEF Rīga" sastāvā rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Naisers Brūkss, bet 14 punktus pievienoja Artis Ate un Kristers Zoriks, kuram arī desmit rezultatīvas piespēles.

Rīdzinieku komandā savu 37. dzimšanas dienu otrdien atzīmēja Māris Gulbis, kuram pret "Benfica" desmit gūti punkti.

Savukārt Lisabonas vienībā 17 punktus sameta Tonijs Duglass, kamēr 16 punkti Ivanam Almeidam.

Šī bija izrāvienu spēle. To labāk iesāka rīdzinieki, kuri pirmajā ceturksnī ieguva pat deviņu punktu vadību (24:15), tomēr atraisīti spēlējošie "Benfica" basketbolisti to ātri sadeldēja. Komandas bieži izcēlās ar precīziem tālmetieniem, īpaši liels uzsvars uz tiem bija "VEF Rīga" spēlē. Savukārt otro puslaiku mājinieki bija spiesti iesākt ar četru punktu deficītu (38:42), un aizraujošā trešajā ceturtdaļā, kurā dominēja uzbrukuma basketbols, izdevās ne tikai atspēlēties, bet arī atgūt vadību.

Pārsvars gan netika noturēts, izšķirošas bija vairākas kļūdas un "Benfica" izmantotās iespējas. Katru reizi, kad "VEF Rīga" izdevās sekmīgs izrāviens, Portugāles komanda atbildēja ar to pašu. Beigās mājiniekiem neizdevās atgūt savu ritmu, viesi guva dažus vieglus punktus un izcīnīja gana pārliecinošu uzvaru.

"VEF Rīga" šajā mačā pieļāva 20 kļūdas, kamēr pretinieki - tikai astoņas.

Portāls "Delfi" piedāvā šī mača teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!