Foto: LETA

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā svētdien ar astoņu punktu pārsvaru 86:78 (22:18, 27:21, 15:20, 22:19) izbraukumā uzvarēja latviešu uzbrucēja Rolanda Freimaņa pārstāvēto Igaunijas komandu Tallinas "Kalev", lai gan cīņas gaitā rīdzinieki bija vadībā pat ar 21 punktu.

"VEF Rīga" sastāvā 23 punktus guva Mārtiņš Meiers, kuram arī deviņas atlēkušās bumbas, bet 16 punktus un desmit atlēkušās bumbas pievienoja Mareks Mejeris.

Tikmēr "Kalev" labā 17 punktus guva Rolands Freimanis.

Šo maču labāk sāka "VEF Rīga", izraujoties vadībā ar 7:2 un pēcāk neļaujot pretiniekiem pietuvoties. Pirmo ceturtdaļu Latvijas klubs noslēdza ar četru punktu handikapu (22:18), taču otrajā ceturksnī rīdzinieki savu pārsvaru palielināja, turklāt pašā puslaika izskaņā viesu pārsvars pirmo reizi pārsniedza desmit punktus (47:36), kad Gilje Ruvio guva divus punktus. Neilgi pēc tam "Kalev" atbildēja ar precīzu tālmetienu, bet līdz ar otrā ceturkšņa beigām divus punktus guva Džošs Harelsons.

Otro puslaiku rīdzinieki sāka veiksmīgi, veicot izrāvienu un panākot jau 21 punkta pārsvaru (62:41). Tiesa, pēc tam "VEF Rīga" manāmi samazināja savus apgriezienus, nespējot gūt punktus ilgu laiku, kas "Kalev" basketbolistiem ļāva atgūties un atjaunot intrigu, jo noslēdzošās ceturtdaļas sākumā Latvijas čempioni bija vadībā vairs tikai ar diviem punktiem - 66:64.

Atlikušā pamatlaika daļa bija saspringta, bet nākamajos uzbrukumos sekmīgāki bija "VEF Rīga", spējot panākt 80:70. Atlikušajā laikā rīdziniekiem izdevās savu pārsvaru nosargāt un gūt ceturto panākumu šīs sezonas Vienotās līgas spēlēs, lai gan Tallinas klubs ar soda metienu taktiku centās panākt pretiniekus.

Latvijas komandas rindās debiju Vienotās līgas turnīrā piedzīvoja NBA rūdījumu guvušais Harelsons, kurš izcēlās ar 10 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām.

Freimanis šajā mačā laukumā pavadīja 30 minūtes un četras sekundes, grozā raidot četrus no 12 divpunktu metieniem un trīs no četriem tālmetieniem. Tāpat latvietis izcēlās ar piecām atlēkušajām bumbām, vienu kļūdu, divām piezīmēm un diviem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem.

Vienotajā līgā "VEF Rīga" un "Kalev" nu iekrājušas identiskas bilances - četras uzvaras 13 mačos, kas tām dod dalītu 12. pozīciju kopvērtējumā.

Šosezon VTB Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!