Foto: F64

Latvijas Basketbola līgā (LBL) svētdien otro gadu pēc kārtas triumfēja "VEF Rīga" komanda, kas finālsērijas piektajā mačā ar 100:70 (28:14, 24:17, 25:18, 23:21) savā laukumā sagrāva "Ventspils" komandu.

Sērijā līdz četrām uzvarām "VEF Rīga" triumfēja ar rezultātu 4-1.

Mača otrajā minūtē Mārtiņš Meiers spēja izvirzīt vadībā ventspilniekus ar rezultātu 4:3, tomēr turpinājumā "VEF Rīga" ieguva iniciatīvu, ļoti veiksmīgi realizējot tālmetienus un ātri vien panākot 18:8, bet pēc ceturtdaļas tai jau bija 14 punktu pārsvars - 28:14.


Otrajā ceturtdaļā cīņa risinājās mierīgākā tempā, tomēr "VEF Rīga" turpināja precīzi uzbrukt un savu pārsvaru arvien palielināja. Pēc 20 spēlētām minūtēm viņi atradās vadībā ar 52:31. Pirmajā puslaikā "VEF Rīga" komanda realizēja deviņus no 13 izpildītajiem tālmetieniem.

Otrajā spēles daļā "VEF Rīga" tikai arvien palielināja savu pārsvaru, tiekot pie graujošas uzvaras.

Rezultatīvākais "VEF Rīga" komandā ar 18 gūtajiem punktiem bija Gatis Jahovičs, bet pa 14 punktiem guva Kristaps Janičenoks un Kaspars Bērziņš.

Savukārt ventspilniekiem ar 14 punktiem palīdzēja Mamadi Diane.

Par finālsērijas vērtīgāko basketbolistu tika atzīts Janičenoks, kurš piecos mačos vidēji guva 18 punktus.

Kā ziņots, finālsērijas pirmajā spēlē "VEF Rīga" uzvarēja savā laukumā ar rezultātu 83:66, otrajā mačā rīdzinieki bija pārāki izbraukumā ar 85:67, bet trešajā cīņā pašreizējie čempioni savu skatītāju priekšā svinēja panākumu pagarinājumā ar 107:102.

Ceturtdien rīdzinieki neizmantoja pirmo iespēju nodrošināt čempionu titulu, kad izbraukumā piedzīvoja zaudējumu ar 90:97.

Zīmīgi, ka iepriekšējās trijās sezonās LBL finālsērija bija ilgusi septiņus mačus.

"VEF Rīga" LBL finālā spēlēja trešo reizi pēc kārtas, savukārt "Ventspils" komanda LBL finālā cīnījās jau 13.reizi pēdējos 15 gados - iepriekšējos 12 mēģinājumos tā bija izcīnījusi astoņus titulus.

LBL regulārajā čempionātā abas komandas savā starpā spēkojās divas reizes - pirmajā mačā "Ventspils" uzvarēja izbraukumā ar 87:81, bet otrajā cīņā "VEF Rīga" viesos revanšējās ar 77:66.

LBL pusfināla sērijās līdz trijām uzvarām "VEF Rīga" ar 3-0 pieveica "Latvijas Universitātes" (LU) komandu, bet "Ventspils" ar 3-1 pārspēja "Liepājas Lauvas".

Savukārt sērijā par trešo vietu "Liepājas Lauvas" ar 3-0 pieveica LU basketbolistus.

Jau vēstīts, ka LBL regulārā čempionāta noslēguma kopvērtējumā pirmās divas vietas ar 15 uzvarām 16 spēlēs ieņēma "VEF Rīga" un "Ventspils", bet, pateicoties labākiem rezultātiem savstarpējās spēlēs, augstāk bija "VEF Rīga" basketbolisti.

Kopvērtējuma trešo vietu ar 17 uzvarām 26 spēlēs ieņēma "Liepājas Lauvu" komanda, bet "Valmiera" ar 13 uzvarām 26 spēlēs ieņēma ceturto pozīciju. Pie 12 panākumiem tika LU vienība, bet tai ar 11 uzvarām sekoja "Jelgava".

Tieši šīs sešas komandas piedalās izslēgšanas mačos - "VEF Rīga" un "Ventspils" sacensības sāka no pusfināla, bet pārējās četras komandas no ceturtdaļfināla fāzes.

Savukārt septīto vietu ar deviņām uzvarām 26 mačos ieņēma "Jūrmala/Fēnikss" komanda, astotajā vietā ar deviņiem panākumiem regulāro sezonu noslēdza biznesa augstskolas "Turība" komanda, savukārt Latvijas U-18 izlase uzvarēja tikai vienā no 16 regulārā čempionāta spēlēm.

Jau vēstīts, ka aizvadītās sezonas LBL finālsērijā "VEF Rīga" ar 4-3 pieveica "Ventspils" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!