Foto: F64

Latvijas čempione "VEF Rīga" Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas apakšgrupā spēlēs ar Francijas klubu Limožas CSP un Spānijas vienību Manrezas "Baxi", kā arī vienu no kvalifikācijas kārtas uzvarētājām, noskaidrojās ceturtdien notikušajā izlozē.

Manrezas klubu pārstāv Mārcis Šteinbergs, bet Limožas vienībā daļu iepriekšējās sezonas spēlēja Ingus Jakovičs.

Šīs komandas ielozētas F apakšgrupā, kurā spēlēs kāda no kvalifikācijas trešās grupas uzvarētājām - Nēšepingas "Dolphins" (Zviedrija), Kijivas "Budiveļņik" (Ukraina), Suvas-Rekas "Ylli" (Kosova), Lisabonas "Benfica" (Portugāle), Bambergas "Brose" (Vācija) vai Nikosijas "Keravnos" (Kipra).

"VEF Rīga" bija ievietota izlozes otrajā grozā.

Čempionu līga sāksies ar kvalifikāciju 21. septembrī, 24 komandām cīnoties par četrām vietām pamatturnīrā. Četrinieks pievienosies 28 komandām, kas jau ir kvalificējušās pamatturnīram, pateicoties panākumiem savas valsts sacensībās.

Pamatturnīrs sāksies 4. oktobrī.

Sacensību formāts paliek nemainīgs - 32 komandas sacenšas astoņās grupās pa četrām vienībām. Grupu uzvarētājas uzreiz iekļūst astotdaļfinālā, bet otrās un trešās vietas ieguvējas 2023.gada janvārī cīnīsies "play-in" sērijā.

Ceturtdaļfinālā komandas aprīlī aizvadīs dueļus līdz divām uzvarām, bet sezona noslēgsies ar "Final Four" turnīru maijā.

"VEF Rīga" komanda šajās sacensībā piedalīsies ceturto sezonu, 2020./2021. gada sezonā sasniedzot FIBA Čempionu līgas pamatturnīra otro posmu, bet pērnajā sezonā - turnīra "play-in" stadiju.

Maijā Spānijas pilsētā Bilbao notikušajā finālčetrinieka turnīrā triumfēja Spānijas klubs Tenerifes "Lenovo".

2021./2022. gadā tika izspēlēta turnīra sestā sezona. Par čempioniem pirmajos gados tika kronēti Tenerifes "Lenovo", Atēnu AEK, Boloņas "Segafredo Virtus" un divreiz pēc kārtas Burgosas "San Pablo" basketbolisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!