Foto: AFP/Scanpix
Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" noslēgusi līgumu ar amerikāni Marku Periju, kurš pagājušo sezonu noslēdza Krievijas otrās spēcīgākās līgas komandā Jekaterinburgas "Ural", vēsta portāls "Sportando".

0 gadus vecais basketbolists Eiropā spēlē kopš 2003.gada.

Pagājušo sezonu Perijs sāka Slovēnijas vienībā Ļubļanas "Union Olimpija", bet rādīja nepārliecinošu sniegumu. ULEB Eirolīgas turnīrā viņš 12 spēlēs vidēji guva tikai 1,3 punktus un izpildīja 1,1 rezultatīvu piespēli. Savukārt martā viņš pārcēlās uz "Ural" komandu, sešos mačos vidēji gūstot 14,7 punktus un izcīnot septiņas atlēkušās bumbas.

Kā ziņots, "VEF Rīga" komandai nākamās sezonas kontekstā ir spēkā esošie līgumi ar Sandi Valteru, Kristapu Janičenoku, Gati Jahoviču, Dairi Bertānu, Kasparu Bērziņu, Jāni Kaufmani, kurš komandai pievienojās no "Valmieras" komandas, amerikāni Taileru Keinu un Mārtiņu Laksu, kurš gan, visticamāk, karjeru turpinās ārzemēs.

Tāpat Latvijas klubs noslēdzis līgumu ar lietuviešu centra spēlētāju Antanu Kavaļausku, kā arī amerikāni Kērtisu Miledžu.

Kā ziņots, komanda tāpat tikusi skaidrībā ar vienības treneru korpusu - galvenā trenera pienākumus turpinās pildīt Ramūns Butauts, kuram asistēs Nikolajs Mazurs, Jānis Gailītis un Uvis Helmanis.

Jau vēstīts, ka nākamās sezonas ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā "VEF Rīga" tiksies ar Vācijas komandu Berlīnes "Alba".

Otrajā kārtā šī pāra uzvarētājs tiksies ar Beļģijas komandas Šarleruā "Spirou Basket" un Ukrainas kluba "Doņeck" pāra spēcīgāko vienību.

Lai iekļūtu sacensību pamatturnīrā, jāpārvar trīs kvalifikācijas kārtas.

Tikmēr Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijā Latvijas klubs sacensības sāks no izslēgšanas turnīra.

Tāpat klubs nākamajā sezonā startēs VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā, kurā spēlēs vienā apakšgrupā ar aizvadītās sezonas čempioniem Maskavas apgabala "Himki", kurus vada bijušais "VEF Rīga" galvenais treneris Rims Kurtinaitis.

Abas komandas sacentīsies A apakšgrupā, kurā spēlēs arī Lietuvas čempioni Kauņas "Žalgiris", Ukrainas vienība Kijevas "Budiveļņik", Kazahstānas komanda Astanas "Tigers", Tallinas "Kalev/Cramo" no Igaunijas, Krievijas komandas "Ņižņij Novgorod" un Kazaņas "Unics", kā arī kvalifikācijas turnīra uzvarētāji.

Tikmēr Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas turnīrā komandas, kas piedalīsies Eirokausos, aizvadīs tikai divus spēļu apļus.

Kā ziņots, "VEF Rīga" aizvadītās sezonas LBL finālsērijā ar 4-3 uzvarēja regulārā čempionāta spēcīgāko komandu "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!