Foto: DELFI.ee

Latvijas čempionvienība basketbolā “VEF Rīga” pastiprinājusi sastāvu ar amerikāņu saspēles vadītāju Morisu Beiliju, kā arī uz pārbaudes laiku piesaistījusi amerikāņu uzbrucēju Brendonu Boudriju, vēsta kluba oficiālā mājaslapa internetā.

30 gadus vecais Beilijs, ar kuru “VEF” līgumu parakstījis līdz šīs sezonas beigām, šo sezonu uzsāka Turcijā komandā “Trabzonspor”, kuras sastāvā trīs spēlēs guva 5,7 punktus. Vēl viņš savā karjerā spēlējis Grieķijas vienībā “Panellinios”, Spānijas “Blusens M.”, Serbijas Belgradas “Crvena Zvezda”, Krievijas “Spartak-Prim”, Slovēnijas vienībā Ļubļanas “Union Olimpija”.

Savukārt Boudrijs, kuram ir 23 gadi, ir absolvējis Austrum Mičigānas universitāti. Viņš “VEF Rīgai” pievienojies uz divu nedēļu pārbaudes laiku, lai pastiprinātu trešā un ceturtā numura pozīciju. Basketbolists tiek raksturots kā labs aizsardzības spēlētājs. Arī Boudrijs 2011./12.gada sezonu uzsāka Turcijā, kur Karšijakas "Pinar" sastāvā astoņās spēlēs vidēji gūva 4,4 punktus un izcīja 2,4 atlēkušās bumbas.

Abi jaunpienācēji “VEF Rīga” sastāvā laukumā dosies jau trešdien, 18.janvārī, kad vienība aizvadīs pirmo spēli ULEB Eiropas kausa izcīņas otrās kārtas spēli ar Čehijas vienību Nimburkas CEZ, , kas Eiropas kausa 16 labāko komandu vidū iekļūst jau trešo sezonu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!