Foto: F64

Basketbola kluba "VEF Rīga" sastāvam pievienojies Latvijas valstsvienības uzbrucējs Rihards Kuksiks. Līgums ar spēlētāju noslēgts uz trīs sezonām, portālu "Delfi" informēja "VEF Rīga" direktore Laila Spaliņa.

25 gadus vecais un 1,98 metrus garais Kuksiks aizvadītajā vasarā pārstāvēja Latvijas valstsvienību Slovēnijā notikušajā 2013.gada Eiropas čempionātā. Astoņās spēlēs viņš vidēji spēlē guva 8,5 punktus, izcīnīja 3,2 atlēkušās bumbas un atdeva 1,1 rezultatīvu piespēli.

Latvijas valstsvienības sastāvā Kuksiks spēlēja, spītējot savainojumam, kas pēc Eiropas čempionāta liedza viņam pievienoties kādai komandai uz klubu sezonas sākumu.

Kuksika debija "VEF Rīga" sastāvā paredzēta svētdien, 5.janvārī, kad VTB Vienotās līgas mājas spēlē vefieši uzņems Maskavas CSKA. Spēles sākums "Arēnā Rīga" plkst.17:30.

Savas basketbolista gaitas Rīgā dzimušais basketbolists sāka Valtera basketbola skolā, bet 15 gadu vecumā pārcēlās uz ASV, kur spēlēja Florida Air Academy vidusskolas komandā. Pēc tam Rihards pievienojās Arizona State universitātei, kurā pavadīja četras sezonas. 2008./2009. gadā Kuksiks kopā ar Arizona State vienību sasniedza NCAA izslēgšanas spēļu otro kārtu. Savukārt 2009./2010. gada sezonā Rihards bija Arizona State rezultatīvākais spēlētājs ar vidēji 12,1 punktu spēlē, apliecinot savu snaipera talantu.

Pēc augstskolas absolvēšanas ar grādu socioloģijā Rihards sāka profesionāļa karjeru, pievienojoties spēcīgajai Spānijas ACB līgas vienībai Valencia Basket, kurā pavadīja 2011./2012. gada sezonu. Arī 2012./2013. gada sezonas pirmā puse tika pavadīta Spānijas ACB līgā Sansebastjanas Lagun Aro komandā, bet vēlāk sekoja pārcelšanās uz Ainara Bagatska trenēto Ukrainas klubu Kijevas Budivelnik. Ar kijeviešiem Rihards sasniedza ULEB Eiropas kausa izcīņas pusfinālu, kā arī izcīnīja Ukrainas līgas čempiontitulu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!