Foto: F64

Nigērijas izlases centra spēlētājs Gani Lavals, kura līgums ar Latvijas čempionvienību "VEF Rīga" šonedēļ oficiāli tika lauzts, oficiāli panācis vienošanos ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Filadelfijas "76ers".

Pašlaik 24 gadus vecais basketbolists ar "76ers" noslēdzis daļēji garantēto līgumu. Tā detaļas netiek atklātas.

Tiek ziņots, ka viņš komandai pievienosies sestdien Spānijā, kur tā gatavojas jaunajai sezonai un svētdien aizvadīs pārbaudes maču pret latvieša Daira Bertāna pārstāvēto "Bilbao Basket" vienību.

Kā ziņots, "VEF Rīga" otrdien ar 71:80 ULEB Eirolīgas kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās turnīra mājiniecei Viļņas "Lietuvos rytas" un Eirokausu sezonu turpinās Eiropas kausa izcīņā. Tomēr pirmdien Lavals negaidīti atteicās doties uz Viļņu un palika Rīgā. Savukārt, kamēr komanda atradās Lietuvā, viņš pēc savas iniciatīvas devās uz ASV.

Abu pušu līgums oficiāli tika lauzts ceturtdien. Tagad "VEF Rīga" aģentu tirgū meklē jaunu centra spēlētāju.

Pērno sezonu Lavals pavadīja Itālijas augstākās līgas komandā Romas "Acea Virtus", 47 mačos gūstot vidēji 13,7 punktus un izcīnot 8,4 atlēkušās bumbas. Savukārt augustā viņš Nigērijas izlases rindās startēja Āfrikas čempionātā, kur centra spēlētājs septiņos mačos vidēji guva 5,9 punktus un izcīnīja 4,3 atlēkušās bumbas.

Lavalu 2010.gada NBA draftā ar 46.numuru izvēlējās Fīniksas "Suns" komanda, tomēr pasaules spēcīgākajā līgā vēl nav debitējis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!