Foto: F64

Valsts čempionvienība "VEF Rīga" atjaunotajā Latvijas kausa izcīņā basketbolā iesaistīsies no pusfināla, vēsta Latvijas Basketbola savienība.

Turnīrā, kas atsāksies pēc 26 gadu pārtraukuma, piedalīsies 23 komandas no četrām Latvijas līgām. Visās kārtās līdz pusfinālam uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā. Savukārt finālspēle paredzēta 13. februārī.
Ņemot vērā sportiskos un ģeogrāfiskos aspektus, komandas pirms izlozes sadalītas vairākos grozos un cīņā par kausu iesaistīsies dažādās stadijās.

"VEF Rīga", kas nākamajā sezonā startēs arī FIBA Čempionu līgā, Latvijas kausu uzsāks no pusfināla.

Pirmajā kārtā piedalīsies astoņas komandas: "Ramirent" Nacionālajā līgā spēlējošās BK "Liepāja"/LSSS un BJBS "Rīga", Reģionālās līgas komandas Iecavas "Dartija", BK "Cēsis"/Cēsu Sporta skola, BS "Tukums"/TSS, Rugāju SC un BK "Krāslava"/Sporta skola, kā arī Maksibasketbola 40+ grupas čempioni "Garkalnes runči".

Otrajā kārtā cīņā iesaistīsies astoņas "Ramirent" Nacionālās līgas komandas: BK "Jelgava", "Gulbenes buki", OC "Limbaži", BK "Saldus", "Kandava/Anzāģe", BK "Ķekava", RTU un "VEF Basketbola akadēmija Valkā".

Trešajā kārtā iesaistīties sešas komandas: piecas Latvijas pārstāves "Pafbet" Latvijas-Igaunijas līgā – BK "Ogre", BK "Ventspils", "Valmiera Glass VIA", "Latvijas Universitāte" un BK "Liepāja", kā arī komanda ar labāko bilanci "Ramirent" Nacionālajā līgā 2020. gada sezonā BK "Jēkabpils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!