Foto: F64

Valsts vicečempione "VEF Rīga" trešdien "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā Igaunijas pilsētā Valgā ar 112:75 (33:18, 26:13, 22:16, 31:28) pārspēja pēdējā laikā neveiksmīgu sniegumu rādošo robežpilsētu komandu "Valka"/"Valga".

Līdz ar panākumu "VEF Rīga" pietuvojās turnīra līderei "Ventspilij", bet "Valka"/"Valga" kļuva par turnīra pastarīti, palaižot priekšā "Latvijas Universitāti".

Rīgas komandas uzvaru ar 23 punktiem kaldināja Mārtiņš Meiers, bet pa 19 punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm Kristoferam Ričardsam un Abdulam Gedijam. Tikmēr 15 punktus iemeta Mareks Mejeris, bet ar 13 punktiem atzīmējās "VEF skola" audzēknis Eduards Hāzners.

Savukārt mājiniekiem rezultatīvākais bija Reinis Strupovičs, kurš iemeta 19 punktus, bet par punktu mazāk Sandim Silavam.

"VEF Rīga" spēles pirmajās trīs minūtēs sameta 11 bezatbildes punktus, arī turpmāk spēlējot pārliecinoši un izcīnot uzvaru.

"VEF Rīga" komanda LBL sezonu sāka ar deviņām uzvarām pēc kārtas, bet iepriekšējās divās spēlēs tika ciestas divas neveiksmes – 30. decembrī ar 72:80 viesos negaidīti tika zaudēts "Ogre"/"Kumho Tyre" vienībai, bet vēl pēc divām nedēļām Latvijas grandu mačā ar 73:81 atzīts arī "Ventspils" pārākums.

Kopš tā laika "VEF Rīga" spēlējusi tikai VTB Vienotās līgas ietvaros, trijos mačos gūstot vienu uzvaru. Savā pēdējā spēlē rīdzinieki svētdien mājās ar 73:82 piekāpās latvieša Jāņa Timmas pārstāvētajai Krievijas komandai Sanktpēterburgas "Zeņit", kas izšķirošo izrāvienu veica ceturtajā ceturtdaļā. Šajā mačā "VEF Rīga" sastāvā laukumā devās tikai septiņi basketbolisti, katram nospēlējot vismaz 19 minūtes, bet pārējie spēlētāji cīņā nevarēja piedalīties traumu vai slimības dēļ, kamēr trešdien duelī piedalījās jau desmit spēlētāji.

Tikmēr "Valka"/"Valga" zaudējusi jau septiņās Latvijas čempionāta spēlēs pēc kārtas, turklāt pagājušajā nedēļas nogalē cieta smagu neveiksmi arī pastarīšu mačā, ar 70:93 piekāpjoties "Latvijas Universitātei". Vienība paralēli sacenšas arī Igaunijas čempionātā, kur zaudējusi pēdējās četrās cīņās un ar sešām uzvarām 20 cīņās kopvērtējumā atrodas priekšpēdējā, astotajā, pozīcijā.

Šīs ir vienīgās divas vienības, kas šosezon LBL ietvaros izspēlē divus apļus. Iepriekšējo reizi tās savā starpā tikās pirms diviem mēnešiem, kad "VEF Rīga" Kandavā svinēja panākumu ar 86:72.

LBL turnīrā šī bija vienīgā spēle šonedēļ, jo sestdien labākie līgas spēlētāji Ventspilī piedalīsies Zvaigžņu spēlē.

LBL kopvērtējuma līderpozīcijā ar 17 uzvarām 19 mačos ir "Ventspils" komanda, kurai ar desmit uzvarām 12 spēlēs seko "VEF Rīga". Trešā ar 13 uzvarām 20 mačos ir pagājušās sezonas čempione "Valmiera"/ORDO, bet ar 11 panākumiem 20 spēlēs tai seko "Jēkabpils".

Piektajā pozīcijā ar desmit uzvarām 22 spēlēs ir "Jūrmala"/"Fēnikss", kurai ar deviņiem panākumiem 20 mačos seko "Liepāja"/"Triobet", bet no labāko sešinieka ar astoņām uzvarām 18 cīņās izkritusi "Barons kvartāls" vienība un tai aiz muguras ar septiņiem panākumiem 19 mačos seko "Ogre"/"Kumho Tyre".

Vēl "Latvijas Universitāte" izcīnījusi piecas uzvaras 22 mačos, bet turnīra tabulu noslēdz "Valka"/"Valga", kas guvusi trīs uzvaras 14 spēlēs.

"VEF Rīga", kas spēlē arī VTB Vienotajā līgā, un "Valka"/"Valga", kas piedalās arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā spēlēs divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas - arī FIBA Čempionu līgas dalībniece "Ventspils" - savā starpā spēlēs četrus apļus, katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

LBL pamatturnīrs ilgs līdz aprīļa vidum. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!