Foto: LETA

Čempionvienība "VEF Rīga" "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā piektdien pārpildītu tribīņu priekšā ar rezultātu 97:69 (19:18, 25:19, 25:20, 28:12) uzvarēja sacensību jaunpienācējus "Saldus" komandu.

Pēc pirmā puslaika "VEF Rīga" komanda atradās vadībā ar septiņiem punktiem, bet līdz trešās ceturtdaļas beigām viesu pārsvars sasniedza 12 punktu atzīmi. Rīdzinieki bija ielikuši stabilus pamatus uzvarai, bet to nodrošināja vien pēdējā ceturtdaļā, kad pirmo sešu ar pusi minūšu laikā pretiniekiem ļāva gūt tikai vienu punktu.

Pa 20 punktiem rīdzinieku labā guva Kristaps Janičenoks un amerikānis Entveins Robinsons, bet 16 punktus iekrāja bosnietis Kenans Bajramovičs.

Šim mačam nebija pieteikts "VEF Rīga" amerikāņu uzbrucējs Deriks Nikss, bet punktus guva visi deviņi viesu spēlētāji.

Tikmēr "Saldus" komandas labā 25 punktus guva lietuviešu leģionārs Raimunds Danīss.

"VEF Rīga" basketbolistiem plānoti trīs LBL mači trijās dienās - sestdien sagaidīs duelis ar "Liepāja"/"Triobet" komandu, bet svētdien viņi spēkosies ar "Latvijas Universitāti" (LU).

Kā zināms, "VEF Rīga" komanda pagājušajā nedēļā nespēja sasniegt Eiropas kausa turnīra otro posmu un LBL turnīrā tai šī būs vien trešā spēle šosezon.

Tikmēr "Saldus" iepriekšējā mačā samērā pārsteidzoši ar 71:64 savā laukumā pārspēja "Valmieras" komandu.

Čempionāta kopvērtējuma līdere ar trim uzvarām visas trīs līdz šim aizvadītajās spēlēs ir "VEF Rīga", bet otrā ar deviņām uzvarām desmit spēlēs ir "Ventspils" komanda, kurai ar 12 panākumiem 16 mačos seko "Jēkabpils" un "Valmiera". Savukārt piekto vietu ar 11 panākumiem 16 cīņās ieņem "Liepāja"/"Triobet".

Sestajā vietā atrodas "Jūrmala"/"Fēnikss" vienība, kurai 15 mačos ir deviņas uzvaras, septiņi panākumi 18 cīņās ir "Saldus" komandai, bet tai ar sešiem panākumiem 16 mačos seko "Barons kvartāls". Savukārt "Jelgavas" un "Turības" basketbolisti izcīnījuši pa piecām uzvarām 16 spēlēs, bet viņiem ar četrām uzvarām 16 mačos 11.vietā seko "Latvijas Universitātes" (LU) komanda.

Tikmēr "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmes visās astoņās līdz šim aizvadītajās spēlēs, kas dod pēdējo, 12.vietu.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspils" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīgu", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!