Foto: F64
"Aldairs" Latvijas Basketbola līgas (LBL) līderu duelī svētdien "VEF Rīga" ar rezultātu 73:61 (17:16, 24:14, 17:15, 15:16) izbraukumā pieveica "Ventspils" komandu, revanšējoties par zaudējumu abu komandu pirmajā mačā novembrī.

Uzvarētājiem ar 24 punktiem rezultatīvākais bija Antans Kavaļausks, 12 punktus pievienoja Ērls Roulends, bet 11 punkti Donāta Zavacka kontā. Savukārt "Ventspils" komandā 12 punktus guva Māriņš Meiers, savukārt Jāņa Timmas kontā 11 punkti.

Mača ievadā viesiem ātri un viegli atnāca pirmie seši punkti, kamēr mājiniekiem uzbrukumā neklājās tika labi. Turpinājumā spēle mainījās - ''Ventspils'' spēlēja ļoti uzmanīgi, rīdziniekiem punkti vairs raiti nekrājās, bet kurzemnieki savas izdevības izmantoja, pēc Donalda Simsa tālmetiena izvirzoties vadībā ar 11:9. Ceturtdaļas atlikušajā laikā laukumā bija līdzīga cīņa, taču uz tablo pāris punktus priekšā visu laiku bija mājinieki. Izskaņu labāk aizvadīja rīdzinieki, noslēdzot pirmās desmit minūtes ar 17:16. Otro ceturksni ļoti slikti iesāka ''Ventspils'' - mājinieku kļūdas un divi Donāta Zavacka tālmetieni "VEF Rīga" jau deva +9(25:16). Arī turpinājumā viesi spēles gaitu kontrolēja, un lielajā pārtraukumā devās ar rezultātu 40:31.

Otrā puslaika sākumā "VEF Rīga" spēlēja vairāk uz Kavaļausku, kuram pretinieku groza apakšā nebija, un rīdzinieki iekrāja jau 14 punktu handikapu (46:32). Nekāda saasinājuma spēlē nebija, ventspilniekiem visu laiku bija padsmit punktu deficīts, bet, noslēdzoties trešajai ceturtdaļai, uz tablo 58:45 par labu Latvijas čempioniem. Tomēr pēdējās ceturtdaļas vidū grozā lidoja Dāvja Lejesmeiera un Sanda Valtera tālmetieni, kas lika eksplodēt Butautam uz soliņa (53:62). Spēles izskaņā "VEF Rīga" bija pārliecinošāki un izcīnīja uzvaru, spēles gaita aprakstīta "Ventspils" mājaslapā.

LBL kopvērtējumā pirmo vietu ar 12 uzvarām 13 spēlēs nu ieņem "VEF Rīga" komanda, kurai ar 13 uzvarām 15 spēlēs seko "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!