Foto: F64

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārā čempionāta spēlē svētdien savā laukumā ar rezultātu 67:75 (19:21, 15:24, 16:11, 17:19) līdzīgā cīņā piekāpās vienai no vadošajām Eiropas komandām Maskavas CSKA no Krievijas.

Šī "VEF Rīga" komandai bija pirmā neveiksme oficiālās spēlēs šosezon.

Rezultatīvākais "VEF Rīga" komandā ar 19 gūtajiem punktiem bija Ērls Roulends, bet 15 punktus pievienoja Kristaps Janičenoks.

Portāls "Delfi" lasītājiem piedāvāja šīs spēles teksta tiešraidi


Savukārt CSKA vienībā pa 13 punktiem guva Milošs Teodosičs, Nenads Krstičs un šīs nedēļas ULEB Eirolīgas turnīra vērtīgākais spēlētājs Sonijs Vīmss.

Pirmajā ceturtdaļā vairākas reizes vadību spēja iegūt mājinieki, tomēr tās izskaņā pēc Viktora Hrjapas bumbas trieciena grozā no augšas jau piecu punktu pārsvaru ieguva CSKA (21:16). Savukārt pēc desmit spēlētām minūtēm mājinieki zaudēja ar 18:21.

Otrajā spēles ceturtdaļā "VEF Rīga" brīžiem turpināja pieļaut muļķīgas kļūdas un tas ļāva viesiem lēnām atrauties. CSKA guva ceturtdaļas pirmos sešus punktus, bet turpinājumā Maskavas klubs ilgstoši saglabāja 4-7 punktu pārsvaru. Priekšpēdējā minūtē CSKA sasniedza arī desmit punktu pārsvaru, bet pēc pirmā puslaika tā bija vadībā ar 45:34.

Cīņas trešajā daļā "VEF Rīga" komanda ievērojami bija uzlabojusi aizsardzību un pirmajās astoņās minūtēs CSKA guva tikai deviņus punktus, kas mājiniekiem ļāva pietuvoties līdz 50:54. Trešā ceturtdaļa noslēdzās ar 50:56.

Tomēr ceturtās ceturtdaļas sākumā rīdzinieki atkal nedaudz atslābinājās, kas ļāva viesiem vairākkārt iegūt deviņu punktu pārsvaru. Spēles pēdējā minūtē "VEF Rīga" sāka darboties arvien apņēmīgāk un trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Kristapa Janičenoka tālmetiens ļāva viņiem atkal pietuvoties līdz 60:64. Cīņas izskaņā CSKA gan nospēlēja pietiekoši pārliecinoši un uzvaru noturēja.

No pamata divpadsmitnieka spēlētājiem šajā mačā CSKA komandai nepalīdzēja Drū Nikolass, Jevgēņijs Voronovs un Zorans Ercegs, bet "VEF Rīga" cīnījās optimālajā virknējumā.

Šī "VEF Rīga" komandai bija trešā turnīra spēle jaunajā sezonā. Savā pirmajā mačā rīdzinieki 8.oktobrī savā laukumā ar 101:78 pārspēja Krievijas komandu Ļubercu "Triumf", bet otrajā cīņā otrdien viesos ar 86:60 uzvarēja Lietuvas vienību Klaipēdas "Neptunas".

Tikmēr CSKA komanda, kas spēlē arī ULEB Eirolīgas turnīrā, tika pie trešās uzvaras trijās cīņās.

CSKA komanda par Krievijas čempioni kļuvusi jau desmit gadus pēc kārtas. Tāpat tā 2006. un 2008.gadā triumfēja ULEB Eirolīgas turnīrā.

"VEF Rīga" un CSKA komandas spēlē turnīra B apakšgrupā. Tajā ir arī jau minētās "Triumf" un "Neptunas" vienības, Lietuvas komanda Kauņas "Žalgiris", Čehijas klubs Nimburkas CEZ, Minskas "Cmoki" no Baltkrievijas, kā arī vēl trīs Krievijas vienības - Krasnojarskas "Jeņisej", Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" un "Ņižņij Novgorod".

Pēc divu apļu izspēles apakšgrupu sacensībās pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies VBL izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā "VEF Rīga" basketbolistiem tikai nedaudz pietrūka, lai kvalificētos VBL izslēgšanas mačiem.

Jaunajā sezonā VTB līgā piedalās 20 komandas no astoņām valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!