Foto: FIBA

Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas otrā posma pirmajā spēlē viesos ar rezultātu 75:76 dramatiskā cīņā piekāpās pagājušās sezonas turnīra čempioniem Burgosas "San Pablo" no Spānijas.

"VEF Rīga" sastāvā rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Aigars Šķēle, 14 punktus guva Kristers Zoriks, 12 punkti kluba jaunpienācējam Šauļum Kulvietim, bet Kails Olmens guva 11 punktus un pieļāva deviņas kļūdas.

Savukārt "San Pablo" rindās 25 punkti un 11 atlēkušās bumbas centra spēlētājam Hasielam Riveiro, bet 18 punktus sameta Viktors Benite.

"VEF Rīga" līdz ceturtajai ceturtdaļai bija vadībā, bet ceturtajā ceturtdaļā rīdzinieku pārsvars sasniedza 10 punktus (53:43). Tam sekoja pretinieku izrāviens, kas VEF pārsvaru sadeldēja. Dramatiskā mača galotnē Burgosas komanda neizmantoja iespēju izraut uzvaru ar soda metieniem, kad Taduss Makfadens bija precīzs vienā metienā. Tāpēc mača pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 65:65.

Pagarinājumā rīdziniekiem lielākās problēmas radīja Riveiro, tomēr "VEF Rīga" basketbolistiem bija iespēja izraut uzvaru. Pie rezultāta 75:76 VEF bija uzbrukums, Šķēle piespēlēja Aleksandram Madsenam, bet viņa metiens tika bloķēts.

"San Pablo" oktobrī triumfēja pārceltajā FIBA Čempionu līgas finālturnīrā, iegūstot turnīra trofeju.

9. martā "VEF Rīga" Čempionu līgas otrās kārtas otrajā spēlē savā laukumā tiksies ar Aleksandrovacas "Igokea" no Bosnijas un Hercegovinas.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!