Foto: F64
Latvijas basketbola vicečempioni "VEF Rīga" nolēmuši nespēlēt ULEB Eirolīgā un spēlēs otra prestižākā turnīrā Eiropas kausa pamatsacensībās, informē "VEF Rīga".

Jau ziņots, ka pēc Latvijas čempionu "Barons" atteikšanās spēlēt Eirolīgā uzaicinājumu spēlēt Eiropas prestižākajā turnīrā saņēma "vefiņš", apņemoties startēt uz tiem pašiem nosacījumiem kā "Barons". Tomēr Eirolīgas atbildīgās amatpersonas atteicās piemērot Rīgas "VEF" sākotnēji "Baronam" izvirzītos nosacījumus. Savukārt tā saucamās "wild-card" noteikumi, īpaši finansiālie, ievērojami atšķīrās no tiem, kas bija jāizpilda otram Rīgas klubam – piemēram, dalības maksas apmērs vien ir piecas reizes lielāks.

Līdz ar to šāds "Barona" pēdējā brīža lēmums ir maksājis Latvijai vietu Eirolīgas kvalifikācijā – laicīgi saņemot informāciju, Latvijas Basketbola savienība būtu varējusi jau sākotnēji Eirolīgas kvalifikācijai virzīt "VEF Rīga", nevis "Barons", , norāda "VEF Rīga".

Kā zināms, "VEF Rīga" jau bija apstiprinājis dalību Eiropas kausa kvalifikācijā, taču, ņemot vērā "Barons" atteikumu spēlēt Eirolīgas kvalifikācijā un "VEF Rīga" interesi ieņemt tā vietu, kluba gatavību, iespējas nodrošināt zāli un citus aspektus, intensīvu sarunu rezultātā "VEF Rīga" ir iekļauts Eiropas kausa pamatturnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!