Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" nākamajā sezonā pirmajā komandā dos iespēju "VEF skolas" audzēkņiem Emīlam Krūmiņam un Pēterim Salmiņam, informē vienība.

19 gadus vecais spēka uzbrucējs Salmiņš iepriekšējā sezonā Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) "Liepājas" sastāvā astoņos mačos vidēji guva 4,4 punktus un izcīnīja 3,3 atlēkušās bumbas. Viņš spēlēja arī LBL otrajā divīzijā (LBL2), kur "Liepāja"/LSSS rindās 15 spēlēs caurmērā guva 11,7 punktus un izcīnīja 9,1 bumbu zem groziem.

Savukārt 18 gadus vecais saspēles vadītājs Krūmiņš apvienotajā čempionātā piedalījās 20 dueļos – 18 Valgas-Valkas komandā un divos "VEF Rīga" vienībā. Viņam vidēji mačā 12,0 punkti un 3,1 rezultatīva piespēle, labākos rādītājus sasniedzot Valgas-Valkas vienībā.

Iepriekšējās divas sezonas Krūmiņš un Salmiņš spēlēja LBL2 vienības "VEF skola" rindās.

Iepriekš komandas sastāvs tika papildināts ar Latvijas basketbolistiem Aigaru Šķēli, Arti Ati, Mārci Vītolu, Verneru Kohu un Arnoldu Helmani, kā arī leģionāriem Aleksandru Madsenu un Kailu Almenu.

Rīdzinieki aizvadītajā sezonā tika pasludināti par Latvijas čempionāta uzvarētājiem, bet FIBA Čempionu līgā "vefiņš" pēc vienas uzvaras cieta 13 zaudējumus un nekvalificējās izslēgšanas turnīram. Rīgas klubs arī nākamajā sezonā spēlēs Čempionu līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!