Foto: F64

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" uz trim sezonām noslēgusi līgumu ar līdzšinējo basketbola kluba "Liepāja" aizsargu Robertu Bērziņu, informē klubs.

21 gadu vecais Bērziņš aizvadītajā sezonā basketbola kluba "Liepāja" rindās caurmērā "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) guva 12,8 punktus, izcīnīja 3,5 atlēkušās bumbas, kā arī atdeva 3,6 rezultatīvas piespēles. Savukārt Eiropas Ziemeļu basketbola līgā (ENBL) Bērziņam vidēji spēlē 13,8 punkti, 3,8 rezultatīvas piespēles un 3,2 atlēkušās bumbas.

"Esmu priecīgs un pateicīgs "VEF Rīga" klubam un galvenajam trenerim Jānim Gailītim par doto iespēju pierādīt sevi nākamajā līmenī," kluba mājaslapā citēts Bērziņš. "Esmu gatavs smagi strādāt un cīnīties par savu vietu komandā un turpināt nest šī kluba godu."

"Liels paldies BK "Liepāja" par atbalstu un uzticību, ko deva man divu gadu laikā. Personīgs paldies kluba galvenajam trenerim Artūram Visockim-Rubenim par ieguldīto darbu un pacietību. Esmu pozitīvi satraukts un ar nepacietību gaidu jaunās sezonas sākumu. Aiziet VEF!"

Bērnu un jaunatnes basketbola skolas "Rīga" nodaļas DSN audzēknis līdz 17 gadu vecumam spēlēja Latvijas Jaunatnes basketbola līgā (LJBL). Bērziņa pārstāvētās DSN komandas trenēja Raivo Otersons, kā arī Imants Pļaviņš un Ralfs Stašāns. 2018. gada vasarā basketbolists pārvācās uz Spāniju, pievienojoties Badalonas "Joventut" kluba sistēmai.

Pēcāk aizsargs gan atgriezās Latvijā, kur spēlējis basketbola klubu "Jūrmala" un "Liepāja" rindās. Bērziņš divreiz pārstāvējis Latvijas U-16 izlasi Eiropas čempionātos basketbolā, 2017. gada meistarsacīkstēs vidēji spēlē gūstot 14,0 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!