Foto: LETA

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" oficiāli pārtraukusi līgumsaistības ar lietuviešu spēlētāju Tomu Delininkaiti, vēsta klubs.

""VEF Rīga" izsniedz brīvlaišanu Tomasam Delininkaitim," trešdien vēstīja Latvijas komandas oficiālais sociālā tīkla "Twitter" konts. Jau iepriekš izskanēja informācija, ka lietuvieša dienas klubā ir skaitītas. Tāpat viņš nepiedalījās aizvadītajās "VEF Rīga" spēlēs.

Iepriekš "VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups, izteicies, ka Delininkaitis esot lielākais iemesls mikroklimata un attieksmes problēmām komandā.

Delininkaitis "VEF Rīgas" sastāvā VTB bankas rīkotajā Vienotājā basketbola līgā (VBL) piedalījās četros mačos, vidēji izceļoties ar 9,8 punktiem un četrām rezultatīvām piespēlēm, kā arī trim bumbām zem groziem. Savukārt Eiropas kausa turnīrā viņa rēķinā arī četras spēles, vidēji gūti 9,5 punkti un veiktas divas rezultatīvas piespēles.

Kā zināms, "VEF Rīga" komandai šīs sezonas sākums ir ļoti neveiksmīgs, un novembrī kluba basketbolistiem esot iesaldētas algas. "Maksā par to, ka basketbolisti strādā, nevis atspēlē savu laiku laukumā", sacīja Jaunups.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!