Foto: LETA
Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" piektdien Lietuvas pilsētā Kauņā izcīnīja uzvaru otrajā vienības galvenā trenera Ramūna Butauta tēva Stepa Butauta piemiņas turnīra spēlē.

Aizvadītajā mačā Latvijas čempioni ar rezultātu 76:65 pārspēja Krievijas komandu "Ņižņij Novgorod".

Pēc pirmās ceturtdaļas vadībā ar 18:15 atradās "Ņižņij Novgorod" vienība, bet pēc pirmā puslaika Krievijas klubs bija vadībā ar 40:38. Spēles otrajā daļā pārsvars jau bija "VEF Rīga" pusē, kas pēc trešās ceturtdaļas atradās vadībā ar sešiem punktiem, bet mača izskaņā pārsvaru nosargāja.

Latvijas kluba labā 18 punktus guva Antans Kavaļausks, bet 13 punktus iekrāja Ērls Roulends.

Turnīra pirmajā cīņā "VEF Rīga" ceturtdien ar 81:72 pieveica Lietuvas komandu Panevežas "Lietkabelis", kuru pārstāv latvieši Kaspars Cipruss un Kaspars Vecvagars.

Noslēdzošajā turnīra dienā svētdien "VEF Rīga" mačā par pirmo vietu sacentīsies ar kādu no otras grupas vienībām, kurā spēkojas Lietuvas čempionvienība Kauņas "Žalgiris", Južnijas "Himik" no Ukrainas un Polijas komanda Vloclavekas "Anwil".
Turnīrs risinās vecajā un leģendām bagātajā Kauņas sporta hallē.

S.Butauts (1925-2001) 1952.gadā palīdzēja PSRS izlasei tikt pie sudraba Helsinku olimpiskajās spēlēs. 1991.gadā viņš tika nosaukts starp 50 visu laiku labākajiem basketbolistiem.

Nākamais "VEF Rīga" komandas pārbaudes turnīrs notiks Polijas pilsētā Vloclavekā no 14. līdz 16.septembrim, kur ikgadējo "Kasztelan" kausa izcīņu rīkos vietējais "Anwil" klubs.

Pirmajā turnīra dienā "VEF Rīga" spēkosies ar mājiniekiem "Anwil" basketbolistiem, otrajā dienā pretiniekos būs Polijas čempioni un ULEB Eirolīgas vienība Gdiņas "Asseco Prokom", bet noslēdzošajā dienā - Igaunijas komanda Tartu "Ulikool".

Komandas treniņus "VEF Rīga" uzsāka 10.augustā, taču divi vienības spēlētāji Dairis
Bertāns un Kaspars Bērziņš joprojām Latvijas valstsvienības sastāvā aizvada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru.

Jau vēstīts, ka Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas finālsērijā "VEF Rīga" šogad otro reizi pēc kārtas spēkojās ar "Ventspils" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!