Foto: LETA

Latvijas čempione "VEF Rīga" svētdien "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) galvaspilsētas derbijā savā laukumā ar 87:68 (17:16, 29:26, 29:17, 12:9) pieveica "Barons"/LDz komandu.

"VEF Rīga" sastāvā 16 punktus iemeta Mārtiņš Meiers, kuram arī astoņas atlēkušās bumbas, bet deviņus punktus pievienoja Dāvis Geks. Savukārt "Barons"/LDz labā 14 punktus guva Džeisons Kalists, kuram arī 11 atlēkušās bumbas, bet ar 13 punktiem izcēlās Dāvis Zonne.

Šīs spēles sākumu labāk aizvadīja "Barons"/LDz komanda, kas izvirzījās vadībā ar 12:6, taču pēc tam "VEF Rīga" basketbolistiem izdevās cīņas gaitu izlīdzināt un arī pārņem vadību. Pirmo puslaiku mājinieki gan noslēdza tikai ar četru punktu pārsvaru - 46:42.

Tomēr otrajā puslaikā pašreizējie Latvijas čempioni apliecināja savu pārākumu, trešās ceturtdaļas beigās sasniedzot 15 punktu pārsvaru (72:57), turklāt vēlāk "VEF Rīga" savu pārākumu izdevās nostiprināt vēl vairāk.

Abas vadošās Rīgas komandas savā starpā tikās pirmoreiz šosezon. Šī "VEF Rīga" komandai bija pirmā LBL cīņa jaunā galvenā trenera Jāņa Gailīša vadībā.

Kā ziņots, savā iepriekšējā LBL spēlē "VEF Rīga" pagājušajā nedēļā ar 81:89 atzina "Ventspils" pārākumu.

Tāpat šonedēļ "VEF Rīga" sastāvam piesaistīja amerikāņu centra uzbrucēju Džošu Harelsonu. Spēlētājs tikai sestdien ieradās Rīgā un pagaidām vēl nav pieteikts LBL.

Tikmēr "Barons"/LDz savā iepriekšējā mačā trešdien ar 83:71 savā laukumā uzveica "Jelgavas" komandu, pārtraucot četru zaudējumu sēriju LBL ietvaros.

Ar 12 uzvarām 14 spēlēs LBL kopvērtējuma līdere ir "Ventspils", kurai ar 11 panākumiem 13 mačos seko Liepāja"/"Triobet" komanda. Trešā ar sešiem panākumiem astoņos mačos ir "VEF Rīga", bet desmit uzvaras 14 spēlēs ir "Valmiera"/ORDO rēķinā.

Piektā ar četrām uzvarām septiņās spēlēs ir "Valka"/"Valga" komanda, bet "Jūrmala"/"Fēnikss" ar sešām uzvarām 12 spēlēs atrodama uz sestajā pozīcijā un apsteidz pēdējā laikā pārliecinošu sniegumu rādošo iepriekšējo divu sezonu LBL bronzas medaļnieci "Jēkabpils", kurai ir sešas uzvaras 13 dueļos.

Astoto vietu ar sešām uzvarām 15 spēlēs ieņem "Jelgava", bet četri panākumi 14 spēlēs ir "Barons"/LDz. Pie trim panākumiem 13 mačos tikuši "Ogre"/"Kumho Tyre" basketbolisti, bet "Latvijas Universitāte" izcīnījusi vienu uzvaru 14 spēlēs un noslēdz kopvērtējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!