Foto: LETA

"VEF Rīga" piektdien savā laukumā "Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) iepriekšējās sezonas finālistu cīņā pieveica Roberta Štelmahera vadīto Tallinas "Kalev"/"Cramo". Ar uzvaru sezonu sāka arī BK "Ventspils" komanda.

Oficiālajā līgas sezonas atklāšanas spēlē piektdien "Rimi" Olimpiskajā centrā "VEF Rīga" ar 86:84 (28:19, 20:12, 22:30, 16:23) pieveica Štelmahera un Akseļa Vairoga trenēto Tallinas "Kalev"/"Cramo" ar Ojāru Siliņu un Mārci Vītolu ierindā.

Tallinas klubs vadībā tika tikai pirmās ceturtdaļas sākumā, kad pēc centra spēlētāja Kamari Mērfija diviem gūtiem punktiem viesi panāca 9:6 savā labā. Septiņu punktu izrāviens pēc diviem precīziem Kristera Zorika soda metieniem noveda jau pie 16:11 mājinieku labā.

Pēc Kristjana Kitsinga tālmetiena viesi otrās ceturtdaļas sākumā pietuvojās līdz 22:28, taču nākamos 14 punktus guva mājinieki, panākot 42:22 pēc Ronalda Karija juniora diviem gūtiem punktiem.

Arī otrajā puslaikā līdz pat 62:48 "vefs" bija vadībā vismaz ar 15 punktiem. Tomēr tad viesi guva septiņus punktus pēc kārtas, un intriga spēlē atgriezās līdz pat tās beigām.

Igauņu klubs pat minūti un 38 sekundes pirms mača beigām izlīdzināja rezultātu (79:79), taču vadībā netika.

Zoriks ar 19 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm un tikpat izprovocētām piezīmēm, kā arī efektivitātes koeficientu 32 bija rezultatīvākais mājinieku rindās. 15 punkti un septiņas atlēkušās bumbas tika Devondrikam Volkeram, 12 punkti un sešas zem groziem izcīnītas bumbas Iļjam Gromovam, bet 11 punktus sakrāja Karijs.

Viesiem Vītols 12 minūtēs un 55 sekundēs laukumā guva piecus punktus, bet Siliņš 23 minūtēs un 29 sekundēs - trīs punktus.

Rezultatīvākais spēles dalībnieks bija Tallinas kluba rindās, jo Deivions Berijs guva 27 punktus un izcīnīja piecas bumbas zem groziem. 16 punkti Sailesa Melsona kontā, bet desmit punktus guva Kitsings.

Pusstundu ātrāk sezonu sāka Latvijas vicečempione "Ventspils", kas savā laukumā ar 89:67 (24:19, 21:18, 17:16, 27:14) pieveica Rakveres "Tarvas".

Pirmo ceturtdaļu sparīgāk sāka viesi, trīsreiz panākot astoņu punktu pārsvaru, pēdējoreiz - ar rezultātu 13:5. Tomēr pēc tam mājinieki veica izrāvienu ar 15:2, un spēles turpinājumā tikai vienreiz - otrās ceturtdaļas sākumā - pēc Igora Josipoviča divpunktu metiena panākot 25:25.

Tomēr izšķirošo pārsvaru mājinieki nodrošināja vien pēdējā ceturtdaļā, ko uzsāka ar 15:4 izrāvienu.

Mājinieku rindās par rezultatīvāko ar 22 punktiem kļuva Kristaps Ķilps, kura kontā arī sešas atlēkušās bumbas un pa četrām rezultatīvām piespēlēm un kļūdām. 14 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles Lerija Tomasa kontā, pa 11 punktiem guva Guntis Sīpoliņš un Deniss Krestiņins, kuram arī astoņas atlēkušās bumbas, bet pa desmit punktiem sakrāja Kristiāns Šulcs un Artūrs Ausējs, kuram tika arī pa piecām atlēkušajām bumbām, rezultatīvām piespēlēm un kļūdām.

"Tarvas" komandā 17 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Tormi Nītss, 14 punktus un piecas atlēkušās bumbas - Josipovičs un desmit punktus un sešas atlēkušās bumbas - Aleksa Nikoličs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!