Foto: FIBA

Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas otrā posma piektajā spēlē mājās ar rezultātu 64:77 piekāpās Spānijas klubam "Lenovo Tenerife", piedzīvojot piekto zaudējumu pēc kārtas.

"VEF Rīga" labā 24 punktus un deviņas atlēkušās bumbas iekrāja Maikls Kaizers, bet pa desmit punktiem guva Kails Olmens un Artis Ate. Tailers Kavano izcēlās ar 18 punktiem, savukārt Ārons Dornkamps izcēlās ar 14 punktiem.

"VEF Rīga" vadībā bija tikai spēles sākumā, bet mača turpinājumā "Tenerife" vienība bija drošā vadībā. Trešajā ceturtdaļā rīdzinieki atspēlējās un neizmantoja iespēju pārņemt vadību spēlē (49:50), bet ceturtajā ceturtdaļā bija iespēja vismaz izlīdzināt rezultātu (51:53). Pēc tam "Tenerife" veica izrāvienu un ieguva 15 punktu pārsvaru. No šī trieciena rīdzinieki vairs neatguvās.

Otrajā turnīra posmā "VEF Rīga" J grupā piecās spēlēs pie uzvarām nav tikusi un ieņem pēdējo vietu. Jau pēc iepriekšējās spēles rīdzinieki zaudēja pat teorētiskas izredzes iekļūt nākamajā kārtā. Grupas līdere ar četriem panākumiem piecos mačos ir "Tenerife", trīs uzvaras četrās cīņās ir Burgosas "San Pablo", bet trešā ar divām uzvarām četros dueļos ir Aleksandrovacas "Igokea".

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!