Foto: F64

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" gatavojas papildināt sastāvu ar amerikāņu centra spēlētāju Džastinu Hemiltonu, kuru pagājušajā gadā draftēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienībā Maiami "Heat", pastāstīja vienības direktore Laila Spaliņa.

22 gadus veco un 2,10 metrus garo Hemiltonu pagājušā gada NBA draftā otrajā kārtā ar 45.numuru izvēlējās Filadelfijas "76ers" vienība, bet drīz pēc tam viņš maiņas rezultātā nokļuva pie līgas čempionvienības Maiami "Heat", kurai centrs pieder arī pašlaik. Tomēr Hemiltons izvēlējās šo sezonu aizvadīt Eiropā, nevis pacīnīties par iekļūšanu NBA, iepriekšējos mēnešus aizvadot Horvātijas komandā Zagrebas "Cibona".

"VEF Rīga" jau panākusi vienošanos ar spēlētāju, bet pagaidām vēl nav saņēmusi brīvlaišanas vēstuli no viņa jaunā kluba. Kā izteicās Spaliņa, "VEF Rīga" cer, ka tas notiks kuru katru brīdi.

Jau iepriekš ilgstoši tika runāts, ka "VEF Rīga" komandai nepieciešams papildinājums tieši centra spēlētāja pozīcijā, bet vienības galvenais treneris Ramūns Butauts atzina, ka svarīgi, lai jaunais spēlētājs neizjauktu vienības ļoti labo mikroklimatu, ko bieži viens spēlētājs spēj paveikt.

"Cibona" šosezon tāpat kā "VEF Rīga" piedalījās Eiropas kausa turnīrā, tomēr apakšgrupu sacensībās sešās spēlēs palika bez uzvarām. Hemiltons piedalījās piecos no Eiropas kausa mačiem, kuros vidēji guva 7,8 punktus un izcīnīja 3,4 atlēkušās bumbas zem groziem.

Tikmēr Adrijas līgas sacensībās Hemiltons 16 mačos vidēji guvis 8,1 punktu un izcīnījis 5,6 bumbas zem groziem.

Kā ziņots, "VEF Rīga" komanda sekmīgi sākusi Eiropas kausa turnīra otro posmu jeb "Top16" sacensības, pirmajos trijos mačos tiekot pie divām uzvarām. Tāpat Latvijas čempione turpina cīnīties VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā, kurā ar astoņām uzvarām 12 spēlēs pašlaik atrodas B grupas trešajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!