Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" Eiropas kausa izcīņas otrā posma - "Top 16" turnīra - I apakšgrupas otrās kārtas spēlē otrdien ar rezultātu 49:80 (10:25, 7:24, 13:21, 19:10) izbraukumā pārliecinoši zaudēja latvieša Riharda Kuksika pārstāvētajai Spānijas komandai "Valencia Basket".

"VEF Rīga" komandas labā pa desmit punktiem guva Kaspars Bērziņš un Tailers Keins, bet Dairis Bertāns izcēlās ar deviņiem punktiem.

Kuksiks laukumā pavadīja 14 minūtes un 16 sekundes, kuru laikā guva septiņus punktus, realizējot vienīgo izpildīto divpunktu metienu, abus soda metienus un vienu no diviem tālmetieniem. Vēl Kuksiks izcīnīja divas atlēkušās bumbas, izpildīja vienu rezultatīvu piespēli un pārtvēra divas "VEF Rīga" piespēles, kas kopā deva 11 efektivitātes koeficienta punktus.

Rezultatīvākais "Valencia Basket" vienībā ar 18 gūtajiem punktiem bija Nando de Kolo.

Spēles sākumā "VEF Rīga" izvirzījās vadībā ar 4:2, taču tā bija pēdējā reize, kad viesi bija priekšā. Spānijas klubam jau pēc pirmās ceturtdaļas bija 15 punktu pārsvars, bet otrajā ceturtdaļā rīdzinieki spēja gūt tikai septiņus punktus, kamēr "Valencia Basket" sameta trīs reizes vairāk, un pēc puslaika "VEF Rīga" bija 32 punktu deficīts - 17:49.

Arī otrajā puslaikā "VEF Rīga" neveicās ar uzbrukumu veidošanu un spēles liktenis bija izšķirts jau ilgu laiku pirms mača beigām. Ceturtajā ceturtdaļā Latvijas klubs spēja gūt vairāk punktu nekā pretinieki, līdz ar to liedzot iespēju "Valencia Basket" vēl vairāk palielināt savu pārsvaru.

Kā ziņots, "VEF Rīga" komandai vismaz divus mēnešus nevarēs palīdzēt kapteinis Kristaps Janičenoks, kuram pagājušajā nedēļā tika veikta savainotās rokas operācija. Janičenokam 4-6 nedēļas roka jānēsā ģipsī, bet pēc tam vēl aptuveni divas nedēļas prasīs rehabilitācija.

Arī "Valencia Basket" pirms mača ar "VEF Rīga" komandu saskārās ar problēmām, jo svētdien no amata tika atlaists galvenais treneris Pako Olmass.

Komandas vadīšanas pienākumi uzticēti līdzšinējam Olmasa palīgam Čeču Mulero, bet kluba vadība uzsākusi jauna galvenā trenera meklējumus.

Otrajā šīs grupas otrās kārtas spēlē otrdien Čehijas čempionvienība Nimburkas CEZ savā laukumā ar 79:62 (10:17, 21:11, 31:17, 17:17) uzvarēja Francijas klubu "Gravelines".

Uzvarētājiem 25 punktus guva Česters Simonss, bet "Gravelines" komandā ar 16 punktiem izcēlās Huans-Kalifs Edvardss.

Kā ziņots, I apakšgrupas pirmās kārtas spēlēs "VEF Rīga" pagājušajā nedēļā ar 81:91 savā laukumā zaudēja CEZ basketbolistiem, bet "Valencia Basket" ar 69:63 izbraukumā pieveica "Gravelines".

I grupas kopvērtējumā pēc divām kārtām pa divām uzvarām ir CEZ un "Valencia Basket", bet "VEF Rīga" un "Gravelines" pagaidām cīnās bez panākumiem.

Nākamajā spēlē "VEF Rīga" nākamās nedēļas otrdienā savā laukumā uzņems "Gravelines" basketbolistus.

Četras komandas divu apļu turnīru izspēlēs līdz 28.februārim. Grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

Kā ziņots, pirmajā posmā "VEF Rīga" izcīnīja otro vietu B apakšgrupā, atpaliekot vienīgi no Krievijas komandas Maskavas apgabala "Himki".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!