Foto: F64

Latvijas vicečempione basketbolā "VEF Rīga" pārtraukusi sadarbību ar amerikāņu aizsargu Beidenu Džeksenu, ziņo vienība.

"VEF Rīga" sestdien VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 65:67 zaudēja "Ņižņij Novgorod" vienībai, bet Džeksens nebija šīs spēles pieteikumā.

Viņš šosezon Vienotajā līgā septiņās spēlēs vidēji guva 6,3 punktus, bet "OlyBet" Latvijas-Igaunijas līgā viņam deviņos mačos vidēji bija 10,5 punkti.

Rīdzinieki Vienotajā līgā ar trim uzvarām 15 mačos atrodas kopvērtējuma 13.vietā starp 14 komandām, bet Latvijas-Igaunijas čempionātā "VEF Rīga" ar 15 panākumiem 17 dueļos ir vicelīdere.

Iepriekšējā sezonā 28 gadus vecais Džeksens spēlēja Kataras komandā "Qatar Sports Club Doha".

Pirms spēlēšanas Katarā Džeksens 2016./2017.gada sezonā "ETHA Engomis" sastāvā kļuva par Kipras čempionāta labāko punktu guvēju. Šo pašu sezonu Džeksens pabeidza Grieķijas spēcīgākās līgas klubā Patras "Promitheas".

No 2009. līdz 2013. gadam basketbolists spēlēja Ziemeļkarolīnas Universitātē. 2013.gada vasarā amerikāņu aizsargs uzspēlēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgā pie Portlendas "Trail Blazers", kam sekoja pieturvietas Francijas otrajā spēcīgākajā līgā, NBA Attīstības līgā, kā arī Kanādas, Kipras, Grieķijas un Kataras vadošajās līgās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!