Foto: F64

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgā (LBL) iepriekšējās sezonas čempione un šīs sezonas vicelīdere "VEF Rīga" trešdien savu skatītāju priekšā ar rezultātu 69:60 (19:18, 12:17, 20:12, 18:13) pārspēja trešajā pozīcijā esošo "Jūrmalu", izcīnot 14.uzvaru pēc kārtas.

Tikmēr kopvērtējumka līdere "Ventspils" viesos ar rezultātu 88:67 (22:22, 17:13, 31:9, 18:23) uzveica "Jēkabpili", Sēlijas klubam zaudējot izredzes sasniegt izslēgšanas turnīru.

Rīgā notikušajā duelī cīņa par uzvaru ritēja līdz pat ceturtās ceturtdaļas vidum, kurā laukuma saimnieki bija vadībā ar 59:54. Nākamo divarpus minūšu laikā uz "VEF Rīga" gūtajiem sešiem punktiem viesi atbildēja ar vienu, kā rezultātā galvaspilsētas komandas pārsvars pieauga līdz desmit punktiem (65:55). Atlikušajā laikā "Jūrmala" nespēja atspēlēties, "VEF Rīga" komandai svinot uzvaru.

"VEF Rīga" rindās rezultatīvākais ar 17 punktiem bija pieredzējušais latviešu basketbolists Kristaps Janičenoks, kamēr desmit punktus iemeta meksikānis Alekss Peress. Savukārt jūrmalniekiem 12 punktus guva Ivars Rihards Žvīgurs, bet 11 punkti bija Ervīna Jonāta kontā.

Rīdzinieki LBL svinējuši jau 14 uzvaras pēc kārtas, bet nākamajā duelī gaidāms smags pārbaudījums - viesos duelis pret "Ventspili"."VEF Rīga" tika pie trešā panākuma pret "Jūrmalu", pirmajos divos mačos pretiniekus uzvarot ar četru punktu pārsvaru - 75:71 un 86:82.

Rīdzinieki svētdien viesos VTB Vienotās līgas spēlē ar rezultātu 81:89 zaudēja Kazaņas "Unics" komandai, Kasparam Bērziņam gūstot 29 punktus."Jūrmala" sestdien viesos ar rezultātu 94:59 sagrāva "Valka"/"Valga" komandu, nostiprinoties LBL kopvērtējuma trešajā vietā.

Pagājušajā nedēļā "Jūrmala" kļuva par Baltijas Basketbola līgas (BBL) vicečempioni, divu spēļu summā ar 148:174 zaudējot Lietuvas vienībai Pasvāles "Pieno žvaigždes", kuras rindās spēlē Artūrs Ausējs.

Savukārt Jēkabpilī notikušajā mačā pirmā ceturtdaļa noslēdzās neizšķirti 22:22, bet turpmākajā cīņas gaitā viesi pakāpeniski palielināja savu pārsvaru un svinēja drošu uzvaru.

Ventspilniekiem rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Ronalds Zaķis, kamēr pa 13 punktiem sameta Māris Gulbis un amerikānis Maikls Brusevics. "Jēkabpilij" pa 14 punktiem guva Kristaps Kanbergs un lietuvietis Dominiks Domarks.

"Jēkabpils" komandai tikai uzvara saglabātu cerības tikt izslēgšanas spēlēs, bet zaudējums tai nozīmē sezonas beigas, jo Sēlijas vienībai šī bija regulārā turnīra pēdējā spēle.

Jēkabpilieši sestdien ļoti svarīgā mačā par vietu "play-off" ar 67:75 zaudēja "Latvijas Universitāte" (LU) komandai, kas līdz ar to reāli pretendē uz vietu sešiniekā, kamēr "Jēkabpils" noslīdēja uz astoto vietu kopvērtējumā. LU vienībai kalendārs gan nav tas vieglākais, jo atlikušie divi mači jāaizvada pret "Ogri" un "Ventspili".

Tikmēr "Ventspils" savu skatītāju priekšā sestdien ar 105:76 sagrāva "Ogri", nostiprinoties pirmajā vietā.

Šosezon četros savstarpējos mačos "Ventspils" pret "Jēkabpili" izcīnīja četras uzvaras, visās spēlēs gūstot panākumus ar vismaz 11 punktu pārsvaru.

"Ventspilij" pamatturnīrā pēc trešdienas mača jāaizvada vēl trīs spēles, tostarp pret otrajā vietā esošo "VEF Rīga". Savukārt zemāk par otro vietu turnīra tabulā ventspilnieki var noslīdēt tikai tad, ja atlikušajās spēlēs tiks piedzīvotas tikai neveiksmes.

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" ir 24 uzvaras 26 mačos, savukārt ar 19 panākumiem 21 duelī seko "VEF Rīga". Tikmēr "Jūrmalai" ir 19 uzvaras 25 cīņās, bet 17 panākumus 26 spēlēs guvusi "Ogre". Piektajā vietā ar sešām uzvarām 16 mačos ir "Valka"/"Valga", kam ar astoņiem panākumiem 27 cīņās seko "Latvijas Universitāte" un "Betsafe"/"Liepāja", bet astotā ar astoņām uzvarām 29 mačos ir "Jēkabpils". Savukārt turnīra tabulu noslēdz "Valmiera"/ORDO, kas sakrājusi četras uzvaras 29 dueļos un šīs sezonas dalību LBL jau ir noslēgusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!