Foto: LETA
Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārā čempionāta spēlē izbraukumā sestdien ar rezultātu 72:73 (13:14, 17:19, 21:8, 15:25, 6:7) piekāpās Krievijas klubam Ļubercu "Triumf".

Līdz ar to Latvijas komanda cieta ceturto neveiksmi visos turnīros pēc kārtas.

Rezultatīvākais "VEF Rīga" komandā ar 25 gūtajiem punktiem bija bosniešu spēka uzbrucējs Kenans Bajramovičs, kurš arī izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, bet 12 punktus pievienoja Artūrs Strēlnieks.

Savukārt "Triumf" rindās Higinss sameta 21 punktu un izcīnīja septiņas bumbas zem groziem. Cīņas gaitā Higinss realizēja vien astoņus no 20 metieniem no spēles.

Līdz pat spēles 12.minūtei neviena no komandām nespēja iegūt vairāk nekā trīs punktu pārsvaru. Pirmoreiz to paveica "Triumf", kas panāca 20:15, bet tas arī bija vienīgais šāds notikumu pavērsiens un pēc puslaika viesiem bija vien -3 - 30:33.

Otrā puslaika sākumā "VEF Rīga" veica izrāvienu 13:3 un pēc trešās ceturtdaļas jau bija vadībā ar 51:41. Savukārt diametrāli pretēji ritēja cīņa ceturtajā desmitminūtē - mājinieki aktīvi sedza "VEF Rīga" basketbolistus, veicot izrāvienu 13:2 un atgūstot vadību. Cīņas beigas ritēja saspringti, bet četras sekundes pirms pamatlaika beigām Kristaps Janičenoks realizēja ļoti sarežģītu pustālo metienu.

Atlikušajā laikā "VEF Rīga" pārkāpa noteikumus, tāpēc Ivanam Lazarevam bija jāizpilda divi soda metieni. Viņš nekļūdījās un pamatlaiks noslēdzās ar neizšķirtu 66:66.

Pagarinājums turpināja ritēt ļoti saspringti, bet šoreiz 2,4 sekundes pirms tā beigām "Triumf" komandai vadību atdeva Korija Higinsa pustālais metiens. Atlikušajā laikā Janičenokam bija iespēja izpildīt ļoti sarežģītu tālmetienu, bet tas neskāra pat stīpu

Pirms šī mača "VEF Rīga" komanda līdz sezonas beigām pagarinājusi līgumu ar amerikāņu centra spēlētāju Deriku Niksu, kurš līdz šim tajā bija uz pārbaudes laiku.

Pēc zaudējumiem sezonas pirmajos trijos oficiālajos mačos turpinājumā "VEF Rīga" komanda izcīnīja trīs uzvaras pēc kārtas, bet tagad jau nākamajos četros mačos cietusi četras neveiksmes.

Šis Latvijas klubam bija trešais mačs pēc kārtas pret kādu no Krievijas komandām.

VTB Vienotajā līgā "VEF Rīga" pašlaik ar vienu uzvaru piecos mačos ieņem pēdējo, desmito, vietu B apakšgrupā.

Savukārt "Triumf" komanda piecās cīņās tikusi pie diviem panākumiem, iekļūstot labāko sešiniekā.

VTB Vienotās līgas regulārajā čempionātā katra komanda savā grupā aizvadīs pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Aizvadītajā sezonā "VEF Rīga" pirmo reizi vēsturē sasniedza līgas ceturtdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!