Foto: Itar-Tass/Scanpix

VTB Vienotajā līgā pirmdien smagu zaudējumu piedzīvoja Latvijas basketbola čempioni "VEF Rīga", kas viesos ar 54:77 (14:19, 7:14, 19:27, 14:17) piekāpās Maskavas apgabala "Himki".

"Vefiņam" tas bija piektais zaudējums 10 spēlēs VTB līgā, bet bijušā "VEF Rīga" galvenā trenera Rima Kurtinaiša vadītais "Himki" guva devīto uzvaru desmit mačos.

"VEF Rīga" rindās labākais bija Kortnijs Simss, kurš guva 16 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, bet pa desmit punktiem guva Kristaps Janičenoks un Dairis Bertāns. "Himki" labā 15 punktus guva Antons Puškovs.

"VEF Rīga" sīvu pretestību varēja izrādīt tikai spēles sākumā. Vēl nepilnas divas minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām rezultāts bija līdzīgs 12:12, taču tad pirmās ceturtdaļas beigās un otrās ceturtdaļas sākumā "Himki" ieguva 10 punktu pārsvaru – 25:15. Kurtinaiša vadītā komanda desmit punktu pārsvaru saglabāja līdz trešās ceturtdaļas sākumam, kad lēnām sāka audzēt savu pārsvaru. Pēdējā ceturtdaļā "Himki" pārsvars vienubrīd sasniedza gandrīz 30 punktus, bet tikai spēles pēdējās minūtēs "VEF Rīga" izdevās nedaudz samazināt starpību.

"VEF Rīga" un "Himki" šī bija ceturtā savstarpējā spēle šajā sezonā. VTB līgas pirmajā aplī "Arēnā Rīga" "VEF Rīga" zaudēja ar 75:85, bet tad ULEB Eiropas kausa pirmā posma apakšgrupa spēlēs "Himki" bija pārāki ar 90:70 un 79:68.

Nākamo spēli VTB līgas ietvaros "VEF Rīga" aizvadīs svētdien, kad viesos tiksies ar Kazaņas "Unics".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!