Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
ULEB Eiropas kausa izcīņā trešo zaudējumu trīs spēlēs otrdien piedzīvoja Latvijas basketbola vicečempioni "VEF Rīga", kas izbrfaukumā Seviljā ar 83:95 piekāpās "Cajasol".

"VEF Rīga" tas bija ceturtais zaudējums pēc kārtas dažādos turnīros.

"Cajasol" rindās rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Tariks Kirksejs, bet "VEF Rīga" labā 20 punktus guva Dereks Viljamss un 18 punktus Sandis Valters.

"VEF Rīga" spēlē guva pirmos trīs punktus, taču tā bija vienīgā reize, kad Latvijas vicečempioni bija vadībā. "Cajasol" basketbolisti guva 11 punktus pēc kārtas, bet "VEF Rīga' vēl spēja pietuvoties līdz 13:14. Līdzīgi kā ULEB Eiropas kausa pirmajā spēlē Izraēlā, "VEF Rīga" pilnībā izgāza pirmo ceturtdaļu – Seviljā "vefiņš" pēdējās nepilnas trīs minūtes zaudēja ar 2:16. Otrajā ceturtdaļā turpinājās "VEF Rīga" nedienas – rīdzinieki bieži ļāva pretiniekiem gūt divus punktus ar noteikumu pārkāpumu, bet "Cajasol" to izmantoja un līdz puslaika beigām bija vadībā jau ar 54:37.

Daira Bertana aktivitāte otrā puslaika sākumā deva "VEF Rīga" nelielu cerību paglābties – 45:54. Taču tas bija tikai īss uzplaiksnījums "vefiņa" sniegumā, "Cajasol" guva 10 punktus pēc kārtas, tad panāca arī "+20" un praktiski atrisināja visus jautājumus mačā. Ik pa laikam "VEF Rīga" spēja pietuvoties līdz "-15" un nedaudz mazāk, taču katru reizi "Cajasol" izmantoja rīdzinieku kļūdas un guva vairākus punktus pēc kārtas. Tāpat kā pirmajā spēlē Izraēlā, pēdējās minūtēs "VEF Rīga" samazināja rezultāta starpību līdz cienīgam rezultātam, taču "Cajasol" uzvara tā arī netika apdraudēta un "VEF Rīga" piedzīvoja pārliecinošu zaudējumu.

"VEF Rīga" pirmajās spēlēs piedzīvoja divus zaudējumus – viesos ar 78:91 pret "Hapoel Migdal" un "Arēnā Rīga" ar 75:85 pret "CEZ Nymburk". Savukārt Seviljas komanda ar 93:77 viesos pieveica "CEZ Nymburk" un viesos ar 72:76 zaudēja "Hapoel Migdal".

Atgādinām, ka laika apstākļu dēļ rīdzinieki nespēja laicīgi ierasties Seviljā un spēles mājvietā ieradās tikai dažas stundas pirms spēles sākuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!