Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" panākusi vienošanos ar amerikāņu uzbrucēju Džošu Bostiku, vēsta Latvijas kluba pārstāvji.

Iepriekš 28 gadus vecais un 1,96 metrus garais Bostiks spēlējis Japānā ("Kyoto Hannaryz"), NBA D-Līgā ("New Mexico Thunderbirds", "Grand Rapids Drive"), Francijā ("Élan Chalon"), Krievijā ("Spartak St.Petersburg") un Beļģijā ("Liège Basket", "Belfius Mons-Hainaut", "Spirou Charleroi").

Tieši "Spirou Charleroi" vienībā Bostiks noslēdza pagājušo sezonu. Tā sastāvā viņš izgāja laukumā 22 spēlēs Beļģijas čempionātā, vidēji 26,5 minūtēs savācot 11,6 punktus, 3,4 atlēkušās bumbas un 1,6 pārtvertas bumbas.

"Saistībā ar esošo situāciju, kad mums dažādu iemeslu dēļ bija samazinājusies spēlētāju rotācija, meklējām sastāva pastiprinājumu. Izvēle nonāca pie uzbrucēja Džoša Bostika, kurš savā iepriekšējā karjerā guvis pieredzi labā Eiropas līmenī," sacīja "VEF Rīgas" galvenais treneris Jānis Gailītis. "Viņš ir spēlētājs, kurš spēj dot ieguldījumu abos laukuma galos – gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Pēc sava stila Džošs ir tāds spēlētājs, kas spēj ieņemt teju jebkādu lomu komandā. Tāpat šis spēlētājs ir gudrs un intelektuāls. Ceram, ka Džošs spēs būt nopietns palīgs sezonas turpinājumā. "

"VEF Rīga" VTB Vienotās līgas kopvērtējumā ar četrām uzvarām 17 spēlēs ir 15.pozīcijā 16 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!