Foto: LETA

Latvijas basketbola čempioni "VEF Rīga" nākamajā sezonā, visticamāk, nespēlēs Baltijas Basketbola līgā (BBL) un Latvijas Basketbola līga (LBL) nebūs starp sezonas prioritātēm, otrdien notikušajās "Re&Re" basketbola brokastīs teica "VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups.

"Mums vienmēr prioritāri ir bijuši starptautiski turnīri un tādi nākamajā sezonā mums būs VTB Vienotā līga un Eirokausi. Kuros turnīros spēlēsim, mums vēl ir mēnesis lemt, bet BBL, visticamāk, nespēlēsim. Aiziešana no LBL nav mums dienas kārtībā," teica Jaunups.

Jaunups izteicās, ka jau šosezon bija redzams, ka LBL nav starp prioritātēm un nebūs arī galvenā nākamajā sezonā.


Jaunups skaidroja, ka lēmuma pieņemšana par spēlēšanu BBL nav atkarīga no Lietuvas abu grandu "Žalgiris" un "Lietuvos Rytas" lēmuma par iespējamo spēlēšanu BBL.

Savukārt "VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts norādīja, ka komandā nešķiro turnīrus un spēles - visi basketbolisti katrā spēlē izliekot visus spēkus. "Visas spēles ir svarīgas. Jā, ir grūti, bet mēs esam sportisti un mums par to maksā."

Nākamajā sezonā Vienotās līgas spēles risināsies svētdienās un pirmdienās, tādējādi "VEF Rīga" spēles LBL un Eirokausos būs pārējās dienās. Jaunups šajā sakarā izteica pateicību Latvijas Basketbola savienībai (LBS) , kas vienmēr bijusi pretimnākoša un pauda cerību, ka problēmas ar kalendāru nebūs arī turpmāk.

Runājot par Vienoto līgu, Jaunups uzsvēra, ka līga spērusi soli savā attīstībā un tā ir laba zīme. Arī komandu skaits nākamgad būs lielāks (20 komandas 18 vietā), līdz ar to arī spēļu skaits būs lielāks. Tāpat pēc regulārās sezonas Vienotajā līgā nebūs uzreiz finālturnīrs, kā šogad, bet gan izslēgšanas spēles sākot ar astotdaļfinālu. Tādējādi katrā grupā pēc regulārās sezonas "play off" mačos iekļūs pa astoņām komandām.

VTB Vienotās līgas ģenerāldirektors Andrejs Širokovs teica, ka pagaidām nav zināmas tās divas komandas, kuras nākamajā sezonā papildinās dalībnieku skaitu. Širokovs norādīja, ka komandām ir zināmi kritēriji, ja tā grib spēlēt līgā. Pēc Širokova teiktā, ja būs vairāk nekā divi pieteikumi uz vakantajām vietām, tad, visticamāk, tiks rīkots kāds kvalifikācijas turnīrs.

Širokovs arī piebilda, ka Vienotajā līgā nebūs vairāk par deviņām Krievijas komandām, lai nebūtu kādas valsts dominance gan laukumā, gan arī lēmumu pieņemšanā. Širokovs norādīja, ka VTB Vienotā līga nebūs Krievijas atklātais čempionāts, kā izskanējis dažādos masu medijos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!