Foto: F64
Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" Eiropas kausa izcīņas turnīra apakšgrupu sacensību piektās kārtas mačā otrdien savā laukumā ar rezultātu 83:72 (27:19, 16:15, 18:20, 22:18) uzvarēja Vācijas komandu "Artland Dragons" no Kvakenbrikas.

Lai saglabātu reālas izredzes uz iekļūšanu otrajā posmā, "VEF Rīga" šajā mačā obligāti bija jāuzvar. Tagad Latvijas vienībai jātiek pie panākuma arī noslēdzošajā posma cīņā pēc nedēļas.

Rezultatīvākais Latvijas vienībā ar 19 gūtiem punktiem bija Kristaps Janičenoks, pa 12 punktiem iekrāja amerikāņi Ērls Roulends un Viljams Denjelss, bet Kaspars Bērziņš tika pie 11 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām.


"Artland Dragons" labā tikmēr 15 punktus guva amerikānis Demonds Malets, bet pie 14 punktiem tika viņa tautietis Brīss Teilors.

Pirmos trīs punktus šajā spēlē guva viesi, tomēr vēlāk "VEF Rīga" atbildēja ar deviņiem pēc kārtas gūtiem punktiem. Četras ar pusi minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām rīdzinieki bija vadībā ar 18:8, tomēr līdz ceturtdaļas noslēgumam desmit punktu pārsvaru nenosargāja, atrodoties vadībā ar 27:19.

Otrās ceturtdaļas pirmo pusi veiksmīgāk aizvadīja viesi, kuri samazināja "VEF Rīga" pārsvaru līdz četriem punktiem (31:27), bet četras minūtes pirms puslaika beigām mājinieki bija vadībā ar 35:29. Divas minūtes vēlāk "VEF Rīga" atradās vadībā ar 39:33, bet vēl pēc minūtes laukuma saimnieku pārsvars bija pieaudzis vēl par diviem punktiem. Pirmo puslaiku "VEF Rīga" noslēdza ar deviņu punktu pārsvaru - 43:34.

Trešās ceturtdaļas ievadā mājinieki izvirzījās vadībā ar 11 punktu pārsvaru, tomēr nedaudz vēlāk "Artland Dragons" pietuvojās līdz trīs punktu atstatumam (45:42). Cīņas turpinājumā "VEF Rīga" gan spēja atjaunot 11 punktu pārsvaru (55:44), bet pēdējās desmit minūtes sagaidīja pie rezultāta 61:54 savā labā.

Noslēdzošās ceturtdaļas pirmajā pusē laukumā valdīja sīva spēkošanās, tomēr tās vidū "VEF Rīga" spēja atrauties, iesākumā izvirzoties vadībā ar 72:60, bet vēlāk panākot 77:62 savā labā. Cīņas pēdējās minūtes pašā ievadā Vācijas klubs pietuvojās līdz deviņu punktu atstatumam (78:69), tomēr rīdzinieki savas pozīcijas pārliecinoši nosargāja, svinot svarīgu uzvaru.

Pārliecinošā B grupas līderpozīcijā ar četrām uzvarām četrās spēlēs atrodas Krievijas komanda Ļubercu "Triumf", pie divām uzvarām attiecīgi četros un piecos mačos tikusi Francijas vienība Lemānas "Sarthe Basket" un "VEF Rīga", bet "Artland Dragons" kontā viens panākums piecās cīņās.

Šīs grupas otrajā piektās kārtas mačā trešdien "Triumf" un "Sarthe Basket" komandas tiksies Ļubercos.

Jau vēstīts, ka Eiropas kausa pirmajā mačā rīdzinieki izbraukumā ar rezultātu 82:72 pieveica "Artland Dragons" vienību, ko tobrīd pārstāvēja latviešu saspēles vadītājs Kristaps Valters. Turpinājumā "VEF Rīga" savā laukumā ar 80:89 piekāpās "Sarthe Basket", bet nākamās divas cīņas aizvadīja ar "Triumf" - sākotnēji savā laukumā piekāpās ar 84:91, bet izbraukumā zaudēja ar 77:82.

Posma noslēdzošajā spēlē "VEF Rīga" 12.decembrī izbraukumā tiksies ar "Sarthe Basket".

Kopš iepriekšējās abu komandu tikšanās reizes mainījies "Artland Dragons" sastāvs. Komandā vairs nespēlē Valters, kurš atgriezies Spānijā, bet viņa pozīcijā "Artland Dragons" sastāvā tagad ir 34 gadus vecais amerikānis Demonds Malets. Sezonas pirmos mēnešus Malets izlaida savainojuma dēļ, bet tagad ir atgriezies ierindā un ieņem nozīmīgu lomu savā komandā. Tāpat "Artland Dragons" komandai nesen pievienojies 30 gadus vecais un 2,01 metru garais amerikāņu uzbrucējs Raiens Goumss, kurš iepriekšējās septiņas sezonas pavadījis Nacionālajā basketbola asociācija (NBA).

Jau vēstīts, ka Eiropas kausa izcīņā pēc divu apļu turnīra katras grupas divas labākās komandas iekļūs "TOP 16" turnīrā, kur vienības atkal tiks sadalītas grupās, pa četrām komandām katrā. Pēc divu apļu turnīra pa divām labākajām vienībām no katras grupas kvalificēsies ceturtdaļfinālam.

Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētājs tiks noskaidrots divu maču summā, bet finālā tiks aizvadīta viena spēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!