Foto: LETA

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" saglabājusi kluba budžetu pagājušās sezonas līmenī, kas ir ap 3,2 miljoniem eiro (2,25 miljoni latu), un ar jaunizveidoto sastāvu centīsies sasniegt izvirzītos mērķus, kas ir ne zemāki, kā pagājušajā sezonā.

Trešdien notikušajā preses konferencē kluba valdes priekšsēdētājs Edgars Jaunups stāstīja, ka divas trešdaļas kluba budžeta veido personāla algas, bet trešdaļa aiziet pārējos maksājumos. Savukārt runājot par "VEF Rīga" dārgāko spēlētāju, Jaunups neatklāja viņa vārdu, taču norādīja, ka šis spēlētājs pārstāv vai nu Latvijas (Kaspars Bērziņš vai Kristaps Janičenoks) vai Nigērijas izlasi (Gani Lavals).

"Mums pagājušā sezona bija laba, un pēc tās spēlētāji bija pieprasīti. Tāpēc šajā starpsezonā mums komanda bija jāveido no jauna," atzina Jaunups.

Kā zināms, no komandas aizgājuši Ērls Roulends, Viljams Daniels, kā arī lietuvieši Antans Kavaļausks un Donāts Zavacks. Vēl karjeru Spānijā turpinās Dairis Bertāns.

"Mēs esam zaudējuši piecus svarīgus spēlētājus, tas ir jāsaprot. Viņiem pēc labas sezonas bija iespēja spēlēt augstākā līmenī. Protams, žēl viņus ir zaudēt, taču tas parāda, ka darām labu darbu, jo klubi mūsu spēlētājus vēlas," stāstīja "VEF Rīga" galvenais treneris. "Mēs esam ieguvuši augstākās klases spēlētājus – Danielu Braunu, Antuanu Robinsonu un Lavalu. Robinsons līdz šim spēlējis ceturtā numura pozīcijā, taču vēlamies viņu iespēlēt trešā numura pozīcijā."

Butauts cer, ka jaunie spēlētāji palīdzēs komandai sasniegt augstus mērķus, taču tāpat viņš uzsvēra, ka Latvijas U-20 izlases līderis Jānis Bērziņš ir spēris platu soli uz priekšu savā izaugsmē, cerot, ka viņš spēs pastiprināt otrā un trešā numura pozīcijas. Tāpat komandai pievienojies Artūrs Bērziņš, kurš būšot laba maiņa Kasparam Bērziņam, bet lielāks spēles laiks tiks dots jaunajam Anžejam Pasečņikam.

Jau ziņots, ka Kaspars Bērziņš iepriekš paudis vēlmi pamest "VEF Rīga" komandu, un Jaunups skaidroja, ka šis jautājums joprojām ir aktuāls.

"Mums ir cerības viņu pārliecināt palikt. Mēs rēķināmies ar Kasparu, un viņam ar mums ir spēkā līgums. Pagaidām mēs viņu netramdām, ļaujam viņam gatavoties Eiropas čempionātam Latvijas izlases rindās, un pēc tā mēs arī risināsim šo jautājumu," teica kluba valdes priekšsēdētājs. Arī Butauts piebilda, ka rēķinās ar Kaspara Bērziņā palīdzību, taču, ja notiks citādāk, tad, cīnīsies bez viņa.

Turpinot par komplektāciju, komandas vadība apzinās, ka pagaidām vājā vieta ir saspēles vadītāja pozīcija. Pagaidām netiek izslēgts, ka sezonas laikā varētu tikt meklēts papildinājums, taču pagaidām komandas komplektācija ir noslēgusies. Butauts piebilda, ka iespēja sevi pierādīt būs U-18 izlases spēlētājiem Kristapam Pļavniekam un Dāvim Gekam.

Runājot par gaidāmās sezonas mērķiem, tad "VEF Rīga" prezidents Māris Martinsons uzsvēra, ka tie ir ne mazāki kā iepriekšējā sezonā: "Mūsu mērķi ir iekļūšana Eiropas kausa TOP 8 un VTB līgas izslēgšanas spēlēs, kā arī Latvijas čempionu tituls. Eirolīgas kvalifikācijā cīnīsimies par iekļūšanu spēcīgākajā klubu turnīrā."

Jaunups izteicās, ka ULEB Eirolīgas kvalifikācija tiek uztverta ļoti nopietni. "Ja mums pirmajā kārtā izdosies pārvarēt "Lietuvos rytas" pretestību, turnīra zars mums tālākajās kārtās ir diezgan pateicīgs."

Septembrī "VEF Rīga" komanda aizvadīs septiņas pārbaudes spēles, taču tās notiks aiz aizvērtām durvīm.

Vēl "VEF Rīga" vadība stāstīja, ka gaidāmā sezona būs īpaša. "VEF Rīga" atzīmēs leģendārās meistarkomandas 55.gadu jubileju, izveidojot īpašu logo, kā arī formas tērpus, ar kuriem tiks aizvadītas īpašas spēles.

Nākamajā sezonā "VEF Rīga" ģenerālsponsors joprojām būs būvniecības uzņēmuma SIA "Moduls-Rīga", bet lielāko atbalstītāju pulkam ar ilgtermiņa sadarbības plāniem pievienojusies PZU, kas ir viena no lielākajām apdrošināšanas grupām Centrālajā un Austrumeiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!