Foto: F64

"VEF Rīga" komanda piektdien "Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) sezonas otrajā spēlē mājās ar rezultātu 96:69 (16:22, 33:9, 24:9, 23:32) sagrāva Raplas "Avis Utilitas".

Rīgas klubā ar 22 punktiem izcēlās Džeilens Railijs, 14 punkti un sešas atlēkušās bumbas bija Aleksanderam Madsenam, 12 punktus guva Māris Gulbis, bet desmit punkti un piecas bumbas zem groziem bija Reišonam Hemondsam.

Raplas vienībā ar 23 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbā atzīmējās Derils Takers. Latvietis Ričards Vanags guva deviņus punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas.

Pirmo ceturtdaļu "VEF Rīga" zaudēja ar 16:22, bet nākamajās divās ielaida vien kopā 15 punktus, kamēr paši mājinieki guva 57.

"VEF Rīga" LIBL sezonu pirms nedēļas uzsāka ar uzvaru savā laukumā pār Tallinas "Kalev"/"Cramo" (86:84). Šonedēļ klubs otrdien viesos zaudēja sezonas pirmajā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas spēlē, piekāpjoties Itālijas klubam Trevizo "NutriBullet" ar 85:91. Tikmēr Raplas vienība pēc 84:107 zaudējuma sestdien Ogrē vairs nav spēlējusi.

Iepriekšējā sezonā "VEF Rīga" izcīnīja otro vietu LIBL, bet Raplas vienība - ceturto. Vietējās meistarsacīkstēs šīm komandām bija attiecīgi zelta un bronzas medaļas.

LIBL ietvaros "vefieši" saviem piektdienas pretiniekiem vēl ne reizi nav zaudējuši, svinot septiņas uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!