Foto: F64

Ar graujošu uzvaru Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālu sākusi pērnās sezonas čempione "VEF Rīga", kas savā laukumā ar 99:66 (18:18, 22:16, 27:18, 32:14) pārspēja Latvijas un Igaunijas robežpilsētas komandu "Valka"/"Valga".

Tādējādi sērijā līdz trim uzvarām "VEF Rīga" izvirzījusies vadībā ar 1-0.

"VEF Rīga" sastāvā šajā spēlē 17 punktus iemeta Džoss Harelsons, bet 14 pievienoja Mareks Mejeris. Savukārt "Valka"/"Valga" rindās ar 13 punktiem izcēlās Jurijs Aleksejevs un Valmo Krīsa.

Tiesa, šīs spēles pirmā daļa aizritēja diezgan līdzvērtīgā cīņā, rīdziniekiem graujošo pārsvaru iegūstot vien otrajā puslaikā. Pirmās 20 minūtes aizritēja punkts punktā, bet "VEF Rīga" nelielu pārsvaru ieguva pirms lielā pārtraukuma – 40:34. Tomēr otrais puslaiks aizritēja "VEF Rīga" zīmē, kuriem jau pirmajās minūtēs izdevās iegūt vairāk nekā desmit punktu pārsvaru, turklāt turpinājumā viesi tika salauzti vēl vairāk.

Nākamais šīs sērijas mačs notiks pirmdien.

Zīmīgi, ka ceturtdaļfināla sērijā tiekas abas komandas, kas LBL turnīrā šosezon aizvadīja divus apļus.

Abās komandu savstarpējās spēlēs uzvaras izcīnīja rīdzinieki. Oktobra beigās galvaspilsētas klubs uzvarēja ar 113:75, bet februāra vidū "VEF Rīga" bija pārāka ar 82:64.

Pagājušajā nedēļā Rīgas vienība noslēdza sezonu VTB Vienotajā līgā, kur 30 mačos izcīnīja 11 uzvaras, ieņemot 11.vietu turnīra tabulā un izslēgšanas spēlēm nekvalificējoties. Tikmēr "Valka"/"Valga" šosezon ar nosaukumu "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" paralēli startēja arī Igaunijas čempionātā. Regulārajā turnīrā valcēnieši ieņēma astoto vietu, tiekot izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, kur ar 0-3 piekāpās Rolanda Freimaņa pārstāvētajai Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Savukārt LBL turnīrā "VEF Rīga" ar 15 uzvarām 20 spēlēs ieņēma trešo vietu, kamēr "Valka"/"Valga" ar 11 panākumiem bija sestā.

Latvijas robežpilsētas kluba basketbolisti Jurijs Aleksejevs un Mārtiņš Berķis LBL regulārajā čempionātā bija divi rezultatīvākie spēlētāji visā līgā. Aleksejevs vidēji mačā iemeta 16,3 punktus, bet Berķis guva 15,8 punktus.

Jau vēstīts, ka otra ceturtdaļfināla pirmajā spēlē "Liepāja"/"Triobet" piektdien ar 85:63 pieveica "Jūrmala"/"Fēnikss" komandu.

Kā zināms, jau automātiski LBL pusfinālu sasniegušas regulārās sezonas divas labākās vienības "Valmiera"/ORDO un "Ventspils". Tā kā vicečempione "Ventspils" regulārajā sezonā palika otrā, jau pusfinālā iespējama pēdējo divu sezonu valsts spēcīgāko komandu tikšanās.

Valmieras komanda LBL regulārajā sezonā triumfējusi pirmoreiz vēsturē. Kopš 1998.gada LBL finālā spēlējušas tikai komandas no Ventspils un Rīgas, bet šogad šī sistēma tiks izjaukta - finālā būs komanda no Valmieras, Liepājas vai Jūrmalas.

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!