Foto: LETA

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" jaunās VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) sezonas pirmajā spēlē šodien uzņem Baltkrievijas klubu Minskas "Cmoki".

Spēle "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30. Cīņu tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Salīdzinot ar pagājušo sezonu, jaunajā "VEF Rīga" sastāvā vairs nespēlē tādi pagājušās sezonas līderi kā Dairis Bertāns, Ērls Roulends, Viljams Denjelss, Antans Kavaļausks un Donāts Zavacks. Starpsezonā "VEF Rīga" sastāvam pievienojās Latvijas basketbolisti Jānis Bērziņš, Artūrs Bērziņš un Viktors Iļjins, amerikāņi Denjels Brauns un Entveins Robinsons, kā arī lietuvietis Toms Delininkaitis. Komandas rindās pabija arī nigēriešu centra spēlētājs Gani Lavals, kura līgums pēc paša iniciatīvas gan tika lauzts.

Līdz ar to pašlaik Rīgas kluba vadība nodarbojas ar jaunu centra spēlētāju meklējumiem, jo līgumu ar vienību Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Arbitrāžas tiesā cenšas lauzt arī Kaspars Bērziņš.

Pagājušā sezona VTB līgā Minskas klubam nebija izdevusies, jo no 18 spēlēm tika uzvarēts vien trijos mačos. Divreiz "Cmoki" tikās arī ar "VEF Rīga", abās reizēs virsroku gūstot rīdziniekiem.

Nākamo spēli VTB līgā "VEF Rīga" aizvadīs svētdien, kad izbraukumā tiksies ar līgas čempioniem Maskavas CSKA no Krievijas.

Bez šīm vienībām B grupā spēlē arī Krievijas klubi Maskavas apgabala "Himki", Samāras "Krasnije kriļja", Volgogradas "Krasnij oktjabr" un Ļubercu "Triumf", kā arī Ukrainas vicečempioni Mariupoles "Azovmaš", Kazahstānas čempioni "Astana", kuru rindās spēlē latvietis Jānis Blūms, un Lietuvas trešais spēcīgākais klubs Klaipēdas "Neptunas".

Arī pērnajā sezonā "VEF Rīga" spēlēja vienā apakšgrupā ar CSKA, "Neptunas", "Cmoki" un "Triumf", bet izslēgšanas turnīrā tā tikās ar "Astana" un "Himki".

Regulārajā čempionātā katra komanda savā grupā aizvadīs pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Aizvadītajā sezonā "VEF Rīga" pirmo reizi vēsturē sasniedza līgas ceturtdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!