Foto: F64
Latvijas čempioni basketbolā “VEF Rīga” ULEB Eiropas kausa izcīņas turnīra spēlē ceturtdien izbraukumā ar rezultātu 68:72 (12:16, 20:23, 15:12, 21:21) piekāpās Francijas komandai Šolē “Cholet Basket”.

“VEF Rīga” komandā rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Kristaps Janičenoks, 11 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Kortnija Simsa kontā, bet Antans Kavaļausks izcēlās ar desmit punktiem.

Tikmēr uzvarētājiem 19 punktus sameta Fabiens Koērs, bet 17 punkti Randala Falkera kontā.

Pirmajā ceturtdaļā laukumā ritēja līdzīga spēkošanās un pēc nospēlētām trim minūtēm tablo rādīja neizšķirtu 6:6, bet tad Kristaps Janičenoks ar trīspunktu metienu izvirzīja vadībā “VEF Rīga” komandu. Tomēr pēc pirmajām desmit minūtēm rīdziniekiem neizdevās noturēties vadībā un viņi bija zaudētājos ar 12:16.

Otrajā ceturtdaļā labāk veicās "Cholet Basket" vienībai, kas līdz mača 15.minūtei bija vadībā ar 31:24, taču “VEF Rīga” šo starpību prata samazināt līdz trīs punktiem (30:33). Tomēr turpināt savu izrāvienu “VEF Rīga” neizdevās, un mājinieki pēc pirmā puslaika bija vadībā ar 39:31.

Otrajā puslaikā spēles ritējums īpaši nemainījās un “Cholet Basket” turējās vadībā, bet līdz ceturtdaļas vidum Rīgas komanda pietuvojās līdz rezultātam 41:42. Šolē prata noturēt savu pārākumu un neļāva “VEF Rīga” izvirzīties vadībā, un pirms pēdējām desmit minūtēm rezultāts bija 47:51 par sliktu viesiem.

Izšķirošajā ceturtdaļā vadībā ar pāris punktu pārsvaru turējās “Cholet Basket” basketbolisti, bet pie rezultāta 60:66 trīs punktus atkal guva Janičenoks, minūti pirms spēles beigām paverot cerību savai komandai. Turpinājumā divus punktus ar soda metienu palīdzību guva Antans Kavaļausks un rezultāts kļuva 65:66, taču pretinieki uz to četras sekundes pirms spēles beigām atbildēja ar trīs punktiem. Pēdējās sekundēs Janičenoks guva vēl trīs punktus, taču šoreiz ar to nepietika un trīs soda metienus pēc kārtas realizēja mājinieki, un “VEF Rīga” piedzīvoja zaudējumu ar 68:72.

"VEF Rīga" komanda ar divām uzvarām četrās spēlēs ir B grupas otrajā pozīcijā, zaudējot tikai Krievijas komandai Maskavas apgabala "Himki", kas četrās spēlēs tikusi pie četrām uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!