Foto: F64
Latvijas čempionvienība „VEF Rīga” Baltijas Basketbola līgas (BBL) ceturtdaļfināla izšķirošajā, trešajā spēlē ar rezultātu 84:78 (13:22, 18:14, 26:23, 27:19) pārspēja latvieša Armanda Šķēles pārstāvēto Igaunijas komandu Tallinas „Kalev/Cramo”, iekļūstot finālčetriniekā.

Uzvarētājiem rezultatīvākais aizvadītajā mačā bija Kristaps Janičenoks, kurš guva 22 punktus, Sandis Valters izcēlās ar 18 punktiem, bet Antans Kavaļausks guva 16 punktus.

Tikmēr „Kalev/Cramo” vienībā 16 punktus guva Gregors Arbets, 15 punktus pievienoja Pāvels Uļjanko. Savukārt Šķēle nepilnās 23 minūtēs guva 12 punktus, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli.


Spēles sākums „VEF Rīga” komandai bija ļoti neveiksmīgs, jo „Kalev/Cramo” basketbolisti veica 10:2 izrāvienu. Pēc tā spēles gaita izlīdzinājās un rezultāta starpība būtiski vairs nemainījās, ceturtdaļai noslēdzoties ar rezultātu 13:22 Tallinas komandas labā. Otrajā ceturtdaļā „VEF Rīga” sasparojās un samazināja rezultāta starpību līdz 21:22. Turpinājumā vienības apmainījās ar nelieliem izrāvieniem, bet pirmais puslaiks rīdziniekiem noslēdzās ar rezultātu 31:36.

Otrā puslaika sākumā „VEF Rīga” basketbolistiem vajadzēja piecas minūtes, lai izlīdzinātu rezultātu 45:45, un līdzīga spēkošanās turpinājās arī ceturtdaļas turpinājumā, bet tās noslēgumā joprojām vadībā bija „Kalev/Cramo”, kas saglabāja divu punktu pārsvaru (59:57). Izšķirošajās desmit minūtēs Latvijas klubs ātri izlīdzināja rezultātu, tomēr nākamajās minūtēs rezultāts turējās līdzīgs, bet trīs minūtes pirms mača beigām rīdzinieki veica septiņu punktu izrāvienu, un iekrāto punktu pārsvaru izdevās nosargāt.

Atgādinām, ka sērijas pirmajā mačā "VEF Rīga" ceturtdien ar rezultātu izcīnīja uzvaru ar 64:56, bet otrajā cīņā ar 76:79 piedzīvoja zaudējumu pagarinājumā.

Pusfinālā „VEF Rīga” tiksies ar Latvijas komandas "Ventspils" un Lietuvas kluba Viļņas "Lietuvos rytas" pāra uzvarētāju. Šī pāra pirmajā spēlē uzvaru izcīnīja „"Lietuvos rytas” (99:79).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!