Foto: F64

Latvijas spēka uzbrucējs Artjoms Butjankovs nepaliks 'VEF Rīga" komandas sastāvā, un pēc abpusējas vienošanās abas puses pārtraukušas sadarbību, vēsta kluba paziņojums.

"VEF Rīga" sastāvā Butjankovs izgāja laukumā deviņās oficiālajās spēlēs. Četrās Latvijas-Igaunijas līgas spēlēs viņam vidēji 17,3 minūtēs 8,0 punkti un 6,5 atlēkušās bumbas, bet caurmērā piecās VTB Vienotās līgas spēlēs Artjomam vidēji 18,0 minūtēs 4,4 punkti un 3,2 atlēkušās bumbas.

Basketbolistam ar komandu bija noslēgts pārbaudes laika līgums, un pēc iepriekšējā mača, kurā "VEF Rīga" uzvarēja Tallinas "Kalev/Cramo", "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis sacīja, ka ambīcijas Butjankovam ir lielākas, nekā to apliecina viņa spēle.

Iepriekšējo sezonu Artjoms Butjankovs aizvadīja Krievijas Superlīgā, spēlējot Vladivostokas "Spartak Primorye" sastāvā. 44 mačos viņam vidēji 26,1 minūtē 13,1 punkts un 7,3 atlēkušās bumbas, palīdzot komandai izcīnīt Krievijas Superlīgas čempionu titulu. 2016./2017. gada sezonā Liepājas komandā Butjankovs bija viens no labākajiem garajiem spēlētājiem Latvijas līgā, vidēji spēlē savācot 14,8 punktus un 7,2 atlēkušās bumbas. Pirms sezonas Liepājā rēzeknietis trīs gadus spēlēja Ventspilī, bet pirms tam viņš pārstāvējis arī "Valmieru" un "Baronu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!