Foto: LETA

Pašreizējie Latvijas čempioni "VEF Rīga" sestdien "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) mačā izbraukumā sensacionāli piekāpās vienai no turnīra vidusdaļas komandām "Jūrmala"/"Fēnikss".

Jūrmalnieki bija pārāki otrajā papildlaikā ar rezultātu 116:110 (24:20, 27:24, 17:22, 22:24, 13:13, 13:7).

Pirmajā puslaikā spēles ritējumu lielākoties kontrolēja jūrmalnieki, kuriem pirmo puslaiku izdevās noslēgt ar septiņu punktu pārsvaru (51:44). Otrajā puslaikā Latvijas čempioniem izdevās spēli izlīdzināt, taču viņiem neizdevās iegūt pārsvaru, lai varētu justies komfortablāk. Turklāt deviņas sekundes pirms pamatlaika beigām "Jūrmala"/"Fēnikss" bija vadībā ar pieciem punktiem (89:84), bet "VEF Rīga" tomēr pēc kapteiņa Kristapa Janičenoka trim soda metieniem pamatlaika izskaņā panāca neizšķirtu.

Pirmajā pagarinājumā turpinājās līdzīgs scenārijs, un jūrmalnieki tā viducī bija ieguvuši pat sešu punktu handikapu (101:95), tomēr atkal viesi no Rīgas pēc Riharda Kuksika tālmetiena rezultātu izlīdzināja.

Otrajā pagarinājumā "Jūrmala"/"Fēnikss" tomēr pamanījās darboties sekmīgāk par pretiniekiem un gūt virsroku pār pašreizējajiem Latvijas čempioniem.

Uzvarētāju rindās Aigars Šķēle guva 25 punktus, bet četrus mazāk iemeta Kristaps Mediss. Tikmēr Ervīns Jonāts rīdzinieku grozā sameta 20 punktus.

Tikmēr "VEF Rīga" sastāvā 23 punkti Derikam Niksam, bet 19 pievienoja Entveins Robinsons, kuram arī deviņas bumbas zem groziem.

Citā sestdienas mačā "Saldus" savā laukumā ar 80:71 (25:8, 18:16, 21:26, 16:21) uzvarēja "LMT Basketbola akadēmiju" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komandu.

Spēli "Saldus" iesāka ar 15:0 izrāvienu, ko jaunajiem basketbolistiem tā pa īstam sadeldēt arī neizdevās.

Uzvarētāju rindās 29 punktus iemeta lietuvietis Raimunds Danīss, bet "LMT Basketbola akadēmijas" sastāvā ar 23 punktiem izcēlās Ervīns Mežnieks.

Čempionāta kopvērtējuma līdere ar 15 uzvarām 16 spēlēs ir "Ventspils" komanda, bet otro vietu ar septiņām uzvarām deviņās aizvadītajās spēlēs ieņem "VEF Rīga", kurai ar 18 uzvarām 27 cīņās seko "Jēkabpils" un "Valmiera".

Piekto vietu ar 19 uzvarām 29 spēlēs ieņem "Jūrmala"/"Fēnikss", bet "Liepāja"/"Triobet" seko ar 17 panākumiem 27 mačos. Tālāk 14 uzvaras 28 spēlēs ir "Barons kvartāls" komandai, bet astoņnieku ar desmit uzvarām 27 cīņās noslēdz "Latvijas Universitāte". Devītie ar 11 panākumiem 30 cīņās ir "Saldus", kurai ar deviņām uzvarām 28 spēlēs seko biznesa augstskola "Turība, bet "Jelgava" iekrājusi astoņus panākumus 28 dueļos.

Tikmēr "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmi visās 16 līdz šim aizvadītajās spēlēs, kas dod pēdējo, 12.vietu.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspili" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīgu", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!