Foto: F64
Latvijas čempioni basketbolā "VEF Rīga" otrdien ULEB Eiropas kausa izcīņas mačā ar rezultātu 70:90 (20:26, 24:25, 12:21, 14:18) pārliecinoši piekāpās Krievijas klubam Maskavas apgabala "Himki", kuru vada tās bijušais treneris Rims Kurtinaitis.

"VEF Rīga" komandā rezultatīvākais bija Kortnijs Simss, kurš guva 18 punktus, bet Kristaps Janičenoks sameta 15 punktus.

Savukārt "Himki" komandā pa 11 punktiem guva Vitālijs Fridzons un Krešmirs Lončars, bet desmit punkti Sergeja Moņas kontā.

Pirmā ceturtdaļa

Mača sākumā laukumā veiksmīgāk darbojās mājinieki, kuri guvačetrus punktus, bet "VEF Rīga" labā pirmos divus punktus guva Kortnijs Simss. Nākamajāsminūtēs "Himki" komandas spēlētāji guva vēl četrus punktus pēc kārtas, bet uz tiemrīdzinieku spēlētājs Dairis Bertāns atbildēja ar trīs punktu metienu un pēc spēlētāmpiecām minūtēm rezultāts bija 8:5. Turpinājums abām vienībām bija līdzīgs un "VEFRīga" komandai vispirms tālmetienu realizēja Kristaps Janičenoks, bet Simss un TailersKeins guva pa diviem punktiem, tajā brīdī izlīdzinot rezultātu 12:12.

"Himki" vienība pirmās ceturtdaļas otro pusi aizvadīja veiksmīgākpar saviem pretiniekiem, veicot 8:0 izrāvienu, bet noslēgumā vienības apmainījāsar vairākiem rezultatīviem metieniem un pēc spēlētām desmit minūtēm rezultāts bija 26:20 par labu mājiniekiem.

Otrā ceturtdaļa

Mača otrā ceturtdaļa iesākās ar Simsa diviem realizētiem sodametieniem un Marka Perija divpunktu metienu, taču uz katru "VEF Rīga" gūto grozupretinieki atbildēja ar savu precīzo metienu, taču nedaudz vēlāk "Himki" veicāslabāk un viņi iekrāja desmit punktu pārsvaru. Tūlīt pakaļdzīšanos iesāka Janičenoks,kurš guva divus punktus ar sodu, bet jau nākamajā uzbrukumā precīzs bija Keins,panākot 31:36.

Tomēr turpināt pietuvoties Rīgas komandai neizdevās un pēc pārisminūtēm viņi atkal bija iedzinējos ar desmit punktu starpību (34:44), taču arī šoreizto "VEF Rīga" pēc Bertāna un Kērtisa Miledža gūtajiem punktiem samazināja līdz pieciempunktiem. Ceturtadaļas noslēgums tupināja ritēt kā pa viļņiem, šoreiz par labu Krievijasvienībai, kuri vēlreiz izvirzījās vadībā ar desmit punktiem, bet pirmais puslaiksnoslēdzās ar rezultātu 51:44.

Trešā ceturtdaļa

Trešā ceturtdaļa iesākās līdzīgā cīņā, abām komandām apmainoties ar rezultatīviem metieniem, taču turpinājums veiksmīgāks izrādījās mājiniekiem, kuri iekrāja 14 punktu pārsvaru, kas līdz šim bija lielākais šajā mačā. "Himki" savu iesākto atrāvienu turpināja, bet "VEF Rīga" spēlētāju Perija, Miledža un Simsa gūtie punktie to neapturēja un četras minūtes pirms ceturtdaļas beigām rīdzinieki bija zaudētājos jau ar 20 punktiem (52:72). Ceturtdaļas noslēgumā Sandis Valters un Keins guva pa diviem punktiem un pirms pēdējām desmit minūtēm rezultāts bija 72:56 Maskavas komandas labā.

Ceturtā ceturtdaļa

Noslēdzošajās desmit minūtēs "Himki" atjaunoja 20 punktu pārsvaru un atlikušās minūtes aizritēja līdzīgā spēlē, kurās abas vienības apmainījās ar gūtajiem punktiem, apzinoties mača gala iznākumu, un "VEF Rīga" piedzīvoja pirmo zadējumi šīs sezonas ULEB Eiropas kausā.

Šī abām komandām bija otrā tikšanās reize šajā sezonā. Pirmajā cīņā Rīgā VTB līgas ietvaros "Himki" bija pārāki ar rezultātu 85:75.

Šīs sezonas Eiropas kausa izcīņas divās spēlēs "VEF Rīga"izcīnījusi vienu uzvaru un piedzīvojusi vienu zaudējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!