Foto: F64
Latvijas basketbola vicečempioni "VEF Rīga" Eiropas kausa pamatsacensībās spēlēs vienā grupā ar "Cajasol" (Spānija), "CEZ Nymburk" (Čehija) un "Hapoel Jerusalem" (Izraēla), noskaidrojās ceturtdien notikušajā izlozē.

"VEF Rīga" tika ielozēts G apakšgrupā.

Seviļā bāzētā "Cajasol" vienība pagājušajā gadā bija sestā Spānijas augstākās jeb ACB līgas regulārajā sezonā, 34 spēlēs izcīnot 19 uzvaras. "Play off" turnīrā komanda izstājās pirmajā kārtā, sērijā ar 1-2 zaudējot spēcīgajam "Real Madrid".

"CEZ Nymburk", ar kuru pagājušajā sezonā Eiropas kausā tikās "Ventspils" basketbolisti, ir 2010.gada Čehijas čempioni. Tikmēr "Hapoel Jerusalem" pēdējos divos gados ir izcīnījis Izraēlas Uzvarētāju kausu, Izraēlas čempionāta regulārajā sezonā šī vienība bija otrā, bet Izraēlas Superlīgas finālturnīrā palika trešajā vietā.

"Hapoel Jerusalem" ir vienīgā no šī gada Eiropas kausa dalībniecēm, kas pagājušajā sezonā spēlēja šo sacensību finālturnīrā.

Eiropas kausa pamatturnīra pirmās spēles risināsies 16.novembrī. Pēc divu apļu turnīra katras grupas divas labākās komandas iekļūs otrajā posmā, kurā atkal pēc divu apļu turnīra divas komandas no katras grupas iekļūs "play off". Izslēgšanas spēlēs būs viena kārta, kurā divu spēļu summā tiks noskaidroti visi finālturnīra dalībnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!